TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Can Atalay'ın derhal tahliye edilerek parlamentoya dönmesi gerektiğini söyledi - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Can Atalay'ın derhal tahliye edilerek parlamentoya dönmesi gerektiğini söyledi

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Can Atalay\'ın derhal tahliye edilerek parlamentoya dönmesi gerektiğini söyledi

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Anayasa Mahkemesi'nin cezaevindeki milletvekili Can Atalay ile ilgili hak ihlali kararına ilişkin açıklama yaptı. Karaca, Can Atalay'ın derhal tahliye edilerek Hataylı yurttaşların temsili için parlamentoya dönmesi gerektiğini belirtti.

26.10.2023 01:00

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Anayasa Mahkemesi'nin cezaevindeki milletvekili Can Atalay ile ilgili hak ihlali kararına ilişkin "Bu kararın en kısa sürede yürütülmesi ve Can Atalay'ın derhal tahliye edilerek Hataylı yurttaşların temsili için parlamentoya dönmesi gerekmektedir" açıklamasını yaptı.

Anayasa Mahkemesi, cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili hak ihlali kararı verdi. Yüksek Mahkeme'nin kararı yerel mahkemeye iletmesi bekleniyor.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Anayasa Mahkemesi'nin Atalay ile ilgili hak ihlali kararını değerlendirdi. Karaca, sosyal medya hesabı X'ten (Twitter) şu açıklamayı yaptı:

"Anayasa Mahkemesi, Anayasa'nın amir hükümlerine rağmen tutsak edildiği için milletvekili görevini yerine getirmesi engellenen Can Atalay hakkında 'seçilme hakkı' ve 'kişi hürriyeti ve güvenliği' haklarının ihlal edildiğine dair oyçokluğu ile karar verdi. Bu kararın en kısa sürede yürütülmesi ve Can Atalay'ın derhal tahliye edilerek Hataylı yurttaşların temsili için parlamentoya dönmesi gerekmektedir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Can Atalay'ın derhal tahliye edilerek parlamentoya dönmesi gerektiğini söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement