TBMM Başkan Vekili Yakut: "Bu Coğrafyada Yaşayan Herkes Birinci Sınıf Vatandaş" - Son Dakika
Politika

TBMM Başkan Vekili Yakut: "Bu Coğrafyada Yaşayan Herkes Birinci Sınıf Vatandaş"

TBMM Başkan Vekili Yakut: "Bu Coğrafyada Yaşayan Herkes Birinci Sınıf Vatandaş"

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ile AK Parti milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Pınarbaşı ilçesinde 21 kişinin öldüğü trafik kazasında yaralananları, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

25.01.2014 17:33

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ile AK Parti milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Pınarbaşı ilçesinde 21 kişinin öldüğü trafik kazasında yaralananları, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Yapılan ziyaret sonrası konuşan Yakut, "Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu devlet nazarında, bu coğrafyada yaşayan herkes birinci sınıf vatandaş. Özellikle sağlıkta hizmet verilirken de hiçbir vatandaşımızın etnik yapısına, mezhep yapısına bakılmadan hizmet yapılıyor. Bunları kaşımak isteyenler yanlış yapıyorlar ve başka düşüncelerini ifade etmek istiyorlar ki ben doğrusu bunları kınıyorum" dedi.

Pınarbaşı ilçesinde meydana gelen trafik kazası sonrası Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan yaralıları ziyaret eden TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ile AK Parti milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yapılan ziyaret sonrası konuşan Karayel, " Kayseri'de yapılan işlemlerde herhangi bir eksiklik ve aksaklık söz konusu değildir. Şu anda da milletvekili arkadaşlarımızla birlikte otobüs kazasında yaralanan vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Onların da çok şükür sağlıkları yerinde. Burada şifa bulduktan sonra memleketlerine gönderilecekler. Bu vesileyle hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Memleketimizin insanlarının bu tür kazalara sebebiyet vermemek için özellikle otobüs sahiplerinin ve araç sahiplerinin kışlık lastiklerini taktırmalarını, emniyet kemerlerini takmalarını ve kendi can güvenliklerini önemsemelerini rica ediyoruz. Bunlar olduğu takdirde daha az zayiat verebiliriz. Daha çok bu işlerden kurtulabiliriz. Bu vesileyle milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Yakut ise, "Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün sayın vekillerimizle birlikte hastalarımızı ziyaret ettik. Burada devlet hastanesinde çalışan tüm arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok iyi sağlık hizmetleri vermişler. Hasta sahipleri ve kendileri çok memnunlar ama burada yaralılardan birisinin söyleminden anlaşılıyor ki Pınarbaşı'nda polisler otobüs şoförünü 'süratli gidiyorsunuz' diye uyarıyorlar. Anlaşılan bilmişler ki 'biraz yavaş gidin' demişler. Tabi kış şartları ama buna rağmen Pınarbaşı'nı 30 kilometre geçtikten sonra bu elim kaza oluyor. Burada tabi anlaşılan büyük bir şoför hatası var. Tabi teknik hata da olabilir. Çok şükür yollarımız eskisi gibi değil. Duble yollar, çift gidiş, geliş. Kayseri'de tüm yatan hastalarımız için sağlık çalışanları ellerinden gelen her şeyi yapmışlar ve yapıyorlar. Buradan ben kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın kazaya ilişkin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Yakut, "Tabii ki bunu gelip buradan gördükten sonra da yaptığı açıklamalarının doğru olmadığını her fırsatta kendi düşüncelerini mecliste ve Türkiye'de çeşitli vesilelerle yansıtmak istiyorlar ama maalesef doğru değil. Eğer burada bir eksiklik, aksaklık varsa gelsinler hastalarını ziyaret etsinler Hastalarını ziyaret etmeden, görmeden nereden temin edildiği bilinmeyen bilgilerle açıklamalar yapmak doğru değil. Zaten siyasetçiye düşen toplumu aydınlatmaktır, ama doğru bilgilerle aydınlatmaktır. Bugün biz geldik ve gördük. Biraz önce hastaların ve yaralıların buradan gitmek istediğini söylediler. Kendileriyle konuştuğumuzda da tedavi görenler gidecek tabii ki. Henüz gidemeyecek durumda olan yaralıların ise buradan çok memnun olduklarını, dua ettiklerini çok net bir şekilde söylediler. Özellikle son ziyaret ettiğimiz hanımefendi hem kalçası kırılmış hem de belinden yaralanması var. Çok memnun olduğunu dua ederek söyledi. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu devlet nazarında bu coğrafyada yaşayan herkes birinci sınıf vatandaş. Özellikle sağlıkta hizmet verilirken de hiçbir vatandaşımızın etnik yapısına, mezhep yapısına bakılmadan hizmet yapılıyor. Bunları kaşımak isteyenler yanlış yapıyorlar ve başka düşüncelerini ifade etmek istiyorlar ki ben doğrusu bunları kınıyorum" ifadelerini kullandı.

TAMER: "HİÇBİR ŞEKİLDE DONARAK ÖLEN VATANDAŞIMIZ YOK"

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer de, "Hiç kimse kaza olsun istemez. Sayın Sırrı Sakık'a mecliste geçmiş olsun dileklerimi ilettiğimde o bana Kayseri'den çok memnun olduğunu ifade etmişti. Hatta vali beye teşekkür ettiğini söyledi ama ne talihsizdir ki işte sizin de bildiğiniz açıklamaları yaptı. Ben de gerekli cevabı mecliste verdim. Adli raporlarda çıkmıştır. Hiçbir şekilde donarak ölen vatandaşımız yok. Ölenlere Allah rahmet eylesin diyoruz. Ayrıca belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Orada belediye başkanımızın adı çıktı. Belediye başkanımız sürekli bizimle irtibatta oldu. Buradaki cenazelerin taşınmasında, yıkanmasında, kefenlenip tabutlanmasında çok büyük emekleri geçti. Burada Büyükşehir Belediyesi hizmet yaptı. Cenazeler üzerinden siyaset yapmak doğru bir şey değil" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkan Vekili Yakut: 'Bu Coğrafyada Yaşayan Herkes Birinci Sınıf Vatandaş' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement