Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika
Politika

Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Suriye\'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Kılıç'ın ABD Başkan Yardımcısı Biden, Geçici Kongre Başkanı Leahy ve Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner'e bir mektup göndererek, Suriye'ye silahlı müdahalenin bölgedeki kaos ve karışıklığa hizmet edeceğini belirttiği bildirildi

04.09.2013 16:21

CHP  Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç'ın, Suriye'ye askeri müdahale tartışmalarıyla ilgili olarak, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Geçici Kongre Başkanı Patrick Leahy ve Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'e birer mektup gönderdiği bildirildi.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıç, gönderdiği mektubunda, Irak örneğini hatırlatarak Suriye'ye silahlı müdahalenin bölgedeki kaos ve karışıklığa hizmet edeceğini belirtti.

Mektubunda, Suriye ve Ortadoğu'da halkların kaderlerinin belirleneceği bir dönemden geçildiğini belirten Kılıç, "ABD Kongresinde görüşülmeye başlanacak olan Suriye'ye müdahale, gerek Ortadoğu gerekse tüm dünya adına son derece önem teşkil etmektedir. Türkiye olarak yanı başımızda ceyran eden ve şiddet sarmalına dönen olayların en yakından tanığı olduk ve olmaya devam ediyoruz. Ortadoğu'da adeta iç savaş olarak nitelendirilen durumların çözümü silahlı müdahale değil, konuşma ve uzlaşma ortamlarını sağlayacak siyasi girişimlerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Irak'ta yaşananlar ile Mısır'da devam eden olayların, bu çağrılarını güçlendirdiğini de belirten Kılıç, Suriye'de yaklaşık iki yıldır süre gelen iç savaş ortamının, en çok sivil halkı etkilediğini ve yaşam mücadelelerini her geçen gün zorlaştırdığını kaydetti.

Türkiye ve ABD'nin dahil olduğu bir çok ülkede insanlara acı yaşatan ve insan hayatına kast eden terör gruplarının Suriye ve Ortadoğu'da yaşanan karışıklıkları fırsata dönüştürerek faaliyetlerini arttırdığını savunan Kılıç, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Terör grupları, eylemlerini farklı inanç ve kimlik gruplarına yönelik yapmaktadırlar. Ortadoğu zengin bir mozaikten oluşan coğrafyadır. Burada her hangi bir ülkenin iç mozaiklerinden birine taraf olmak domino taşı etkisi yaratır ve olumsuz bu etkileşim tüm dünya için vahim sonuçlar üretecektir. Irak örneğinde de görüldüğü üzere savaş ve silahlı müdahalelerin gerekçesi ne olursa olsun daha büyük yıkımlara ve kaos ortamlarına sebebiyet vermektedir. Türk halkı savaş istememektedir. Tüm sorunların barış içinde çözülmesini istemektedir. Gerçek bir barış ve insanlığın mutlu yarınlarla tanışmasının, ortak aklın yaygın bir uzlaşı içinde oluşturacağı birlik ve beraberlik ile sağlanacağına inanmaktayız." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement