Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaretle ilgili DEM Parti'den ilk sözler: Şahsın partiyle ilişkisi yok - Son Dakika
Politika

Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaretle ilgili DEM Parti'den ilk sözler: Şahsın partiyle ilişkisi yok

Diyarbakır Sur Belediyesi'ndeki mazbata töreninde bir kişinin Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmesiyle ilgili DEM Parti'den ilk açıklama geldi. Şahsın parti ve belediye ile bir ilişkisi olmadığını, müdahalede bulunanların da kendi belediye eş başkanları olduğunu belirten DEM Parti, "Algı operasyonlarıyla belediyelerimizi yıpratmaya çalışan kirli odaklara sesleniyoruz; amacınızı ve kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz, bu ucuz komplolarınıza asla geçit vermeyeceğiz." dedi.

20.04.2024 18:26  Güncelleme: 20:00

Diyarbakır Sur Belediyesi'ndeki mazbata töreninde bir şahsın Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmesiyle ilgili DEM Parti'den açıklama geldi. DEM Parti, şahsın parti ve belediye ile bir ilişkisi olmadığını, müdahalede bulunanların da kendi belediye eş başkanları olduğunu kaydederek, "Algı operasyonlarıyla belediyelerimizi yıpratmaya çalışan kirli odaklara sesleniyoruz; amacınızı ve kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz, bu ucuz komplolarınıza asla geçit vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

ATATÜRK VE ERDOĞAN FOTOĞRAFLARININ KALDIRILMASINI İSTEYEREK HAKARET ETTİ

Diyarbakır Sur Belediyesi'ndeki mazbata töreni sırasında skandal anlar yaşandı. Bir kişi makam odasındaki Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözler sarf etti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görüntülerle ilgili "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlarından soruşturma başlattı.

Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaretle ilgili DEM Parti sessizliğini bozdu

ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarf eden U.G isimli şahıs, Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Olaya ilişkin tepkiler büyürken, DEM Parti de sessizliğini bozdu.

Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaretle ilgili DEM Parti sessizliğini bozdu

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Partinin Merkez Yürütme Kurulu'ndan (MYK) yapılan açıklamada şahsın belediye ve parti ile resmi bir ilişkisinin olmadığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "31 Mart'ta Türkiye halkları sandık başına giderek yaşadıkları kentleri beş yıl boyunca yönetecek belediye eş başkanlarını ve meclis üyelerini seçmiştir. 31 Mart'tan bu yana DEM Partili yerel yönetimler olarak kayyımların yarattığı tahribatlara ve yönetme yetkisi aldığımız belediyelerdeki büyük soyguna çözüm bulmaya çalışıyor, halka hizmet etmek için var gücümüzle emek veriyoruz.

"PARTİMİZ SEMBOL VE DEĞERLERLE TEK BİR SORUNU OLMADAN SİYASET YAPMAKTA"

Yerel yönetim anlayışımızın gereği olarak her mahalle, ilçe ve kente hizmet götürmek en öncelikli hedefimizdir. Belediyelerimiz, genel siyasi tartışmalara dahil olmadan hizmet odaklı çalışmalarıyla farklarını gösterme adımlarını atmaya başlamıştır. Yerel yönetimlerimiz başta olmak üzere partimizin her kademesi yıllardır bayrak, ulusal, marş vb. sembol ve değerlerle tek bir sorunu olmadan siyaset yapmakta, hizmet üretmektedir. DEM Parti belediyeleri hiçbir ayrım gözetmeden ve yurttaşlarımızın kimliklerine, değerlerine, inançlarına ve saygı duydukları sembollere bakmaksızın eşit hizmet temelli bir yaklaşımı benimsemektedir.

"BELEDİYELERİMİZ KİRLİ KOMPLOLARLA HEDEF HALİNE GETİRİLİYOR"

Bu gerçekler apaçık bilinmesine rağmen belediyelerimizde kirli oyunlar geliştirilmekte, belediyelerimiz asılsız iddialar ve kirli komplolarla hedef haline getirilmektedir. İktidar seçimlerde yaşadığı kayıpların üzerini bu algı operasyonlarıyla örtmeye çalışmaktadır. Türkiye'de artık bayrak, ulusal marş gibi sembollerin ve değerlerin istismarına dayanarak siyaset yapma dönemi miadını doldurmuştur. Demokratik kamuoyu bu ucuz algı operasyonlarını ve kumpasları ciddiye almamaktadır.

"ESKİMİŞ TARTIŞMALARI TEKRAR GÜNDEME GETİRME ÇABASI"

Bugün her kentte kayyımlardan ve iktidar partisinden devralınan belediyelerdeki soygunlar, usulsüz harcamalar ve borç batakları açığa çıkmaktadır. Halkın gerçek gündemi işte bu talan uygulamalarıdır. Söz konusu bu durumu örtmek isteyen İçişleri Bakanlığının ucuz algı operasyonları üzerinden belediyelerimize müfettiş görevlendirmesi, eskimiş tartışmaları tekrardan gündeme getirme çabasıdır. Bakanlığın asli görevi belediyelerde yapılmış olan soygun, yolsuzluk ve talanı araştırmak, sorumluları yargıya teslim etmektir. DEM Parti olarak alnımız ak, başımız diktir. Belediyelerimiz hiçbir soruşturmadan kaçmayacaktır. Ancak bu soruşturmaların soygunları, yolsuzlukları ve belediyelerdeki talanı da içerecek şekilde genişletilmesini talep ediyoruz.

"ŞAHSIN PARTİMİZ VE BELEDİYE İLE RESMİ İLİŞKİSİ YOK"

Son olarak Sur Belediyesinde partimiz ve belediye ile herhangi bir resmi ilişkisi olmayan bir vatandaşın hakaretlerine ve duvarda asılı olan fotoğraflara dair girişimlerine ilk karşı çıkanların ve müdahalede bulunanların Belediye Eş Başkanlarımız olduğu basına yansıyan görüntülerden de açıkça görülmektedir. Algı operasyonlarıyla belediyelerimizi yıpratmaya çalışan kirli odaklara sesleniyoruz; amacınızı ve kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz, bu ucuz komplolarınıza asla geçit vermeyeceğiz.

Bu kapsamda semboller ve değerler üzerinden yürütülen bu kirli tezgahları sert biçimde kınıyoruz. Bu tezgahlara rağmen kentlerdeki ve belediyelerdeki tahribatların giderilmesi, halka hizmet verilmesi ve ekonomik krize karşı halkın korunması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Diyarbakır'da 31 Mart yerel seçimlerini kazanmasının ardından tepki çekecek bir karara imza atarak meclis salonundaki Türk bayrağını kaldırdı. Salonda aralık ayında çekilen fotoğraf karelerinde Türk bayrağının olduğu görülürken, nisan ayında çekilen karelerde ise kaldırıldığı fark edildi. Yeni çekilen karede sadece belediyeye ait bayrağın olduğu görüldü.

Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaretle ilgili DEM Parti sessizliğini bozdu

MARDİN'DE MECLİS TOPLANTISINDA İSTİKLAL MARŞI OKUNMAMASI

Geçtiğimiz günlerde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk başkanlığında toplanan meclis toplantısında AK Partili ve HDP'li meclis üyeleri arasında İstiklal Marşı ve saygı duruşu nedeniyle tartışma çıktı.

Meclis toplantısında AK Parti Grubu gündeme İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesini talep etti. Büyükşehir Belediye Başkanı ve DEM Parti grubu ise "Gündemde böyle bir madde yok" diyerek İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesi talebini kabul etmedi.

Sur Belediyesi\'nde Atatürk ve Erdoğan\'a hakaretle ilgili DEM Parti\'den ilk sözler: Şahsın partiyle ilişkisi yok

Son Dakika Politika Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaretle ilgili DEM Parti'den ilk sözler: Şahsın partiyle ilişkisi yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • harun 8071: Devlet uyur gibi yapar, ama aslında uyumaz. yeri geldiğinde üzerinize Karabulut gibi çöker 161 54 Yanıtla
    Yunus Kurt: Devlet demeyeceksin dostum Tayyip Erdoğan’ın hükümeti adalet bize ne kadar lazımsa size de lazım ön yargılı olmayın yarın sana da adalet lazım olabilir ne yazdigina dikkat et?? 36 53 harun 8071: Bu şimdide böyle, 10 yıl öncede, 20 yıl öncede, 50 yıl önce de böyleydi.50 yıl öncede tayyip yoktu.Marş, Atatürk resmi indirmeye ceza adaletsizlik mi oldu? 31 9
  • Murat Avci: İmalı imalı yorum yapan arkadaşlar bu ülkeyi ayırıştırmaktan vaz geçin artık seçim olmuş ve adamlar almış sanki terör yönetime gelmiş gibi imalardan vaz geçin bu ülkede bunlar gerçekten geride kaldı eğer bişeylerin iyi olmasını isterseniz kucaklayarak yapın kayırmadan yapın 77 120 Yanıtla
    Alper Elma: sen iyimisin, sen bu ülkeyi ve bayrağımıza bağlı olduğuna eminmisin, ben söyleyeyim asla değilsin.adamlarin bayrağımızı görmeye tahammülü yok sen ayrışımdan bahsediyorsun.biz vatan bayrak diyoruz 35 13 Ömer Faruk Kurt: ya sewveceksin ya terkedeceksin burasi türkiye cumhuriyeti vatan hainlerine gecit yok 2 1 Adem Aygün: devlet kucaklicak insallah sen nereye yorum yaptinin farkindamisin biri bayragi kaldiriyo biri ulkenin enbuyugu saygi duyarsin duymazsin atasi ve cumhur baskani kim yapiyor ayrimcilik 0 0
  • Osman Gazi: Kimse meydanı boş sanmasin. 115 35 Yanıtla
    Galatasaray Spor kulübü: Yok dayı sen varsın 35 44
  • sebahattin şentürk: Çok komik partiden değilmiş örgütmüş 99 39 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement