Sivil Anayasa Çalışmaları Yarın Bitiyor - Son Dakika
Politika

Sivil Anayasa Çalışmaları Yarın Bitiyor

Sivil Anayasa Çalışmaları Yarın Bitiyor

AK Parti, Sivil Anayasa Taslağı Üzerindeki Çalışmalarını Yarın Tamamlayacak. Komisyon, Akademisyenlerle Taslağı Yeniden Değerlendirmeye Alacak.

02.09.2007 16:46

AK Parti, sivil Anayasa taslağı üzerindeki çalışmalarını yarın tamamlayacak. Komisyon, önümüzdeki günlerde Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Ergun Özbudun başkanlığındaki akademisyenlerle taslağı yeniden değerlendirmeye alacak.

AK Parti'de sivil Anayasa taslağı üzerinde çalışmaları yürütmek üzere kurulan 11 kişilik komisyonun çalışmalarını yarın tamamlaması bekleniyor. Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Ergun Özbudun başkanlığındaki akademisyenlerin hazırladığı 139 maddelik taslağı incelemeye başlayan komisyon, yarın saat 10.00'da AK Parti Genel Merkezi'nde son toplantısını yapacak. Taslak üzerinde madde madde çalışmaya başlayan komisyon, çalışmalarını yarın tamamlayacak. Komisyon daha sonra Ergun Özbudun başkanlığındaki

akademisyenlerle taslağı yeniden değerlendirmeye alacak. Hazırlanan taslak, Ekim-Kasım ve Aralık aylarında siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının görüşüne sunulacak. AK Parti'nin internet sitesinde de yayınlanacak olan taslak, kamuoyunda tartışmaya açılacak. AK Parti, yeni yılın ilk günlerinde yeni Anayasa taslağını hükümet teklifi olarak Meclis gündemine getirmeyi planlıyor.

Bu arada komisyon üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu da, çalışmaların tamamlanmasının ardından taslağı Türk Dil Kurumu'na teslim edeceklerini açıkladı. Kuzu, TDK'dan Anayasa'nın dilini sadeleştirmesini isteyeceklerini de kaydetti.

(DA-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sivil Anayasa Çalışmaları Yarın Bitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement