Şilili madenciler Soma Komisyonu'nu ziyaret etti - - Son Dakika
Politika

Şilili madenciler Soma Komisyonu'nu ziyaret etti -

Şilili madenciler Soma Komisyonu\'nu ziyaret etti -

Şili'deki maden kazasında 69 gün göçük altında kaldıktan sonra kurtarılan madenci Luis Urzua ve kurtarma ekibinin başı olan Rodrigo Reveco Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu'nu ziyaret etti.

24.06.2014 21:06

Şili'deki maden kazasında 69 gün göçük altında kaldıktan sonra kurtarılan madenci Luis Urzua ve kurtarma ekibinin başı olan Rodrigo Reveco Soma'daki Maden Faciasını Araştırma Komisyonu'nu ziyaret etti.

Demokrasi Denetçileri Derneği'nin davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Urzua, komisyonda yaptığı sunumda, Şili'deki maden kazasında edindikleri deneyim ve bilgileri komisyonla paylaştıklarını ve komisyona yardımcı olabilecek bilgileri verdiklerini söyledi.

Şili'de 33 madencinin 69 gün boyunca mahsur kaldığı kazada kurtarma ekibine liderlik eden ve kurtarma kapsülünün patent sahibi Rodrigo Reveco da, komisyonda, göçük altında kalanları kurtarmak için kullanılan yaşam kapsülüyle neler yapıldığını anlatan bir sunum yaptı.

Demokrasi Denetçileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mümtaz Ayça da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün Meclis'te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret ettiklerini ve Soma Araştırma Komisyonu'na katıldıklarını söyledi.

Yarın da Soma'da bazı aileleri ve şehitliği ziyaret edeceklerini, orada sendilarla ve odalarla bir iletişim kurulacağını ifade eden Ayça, şunları kaydetti:

"Rodrigo Reveco'nun üzerinde durduğu en önemli konu, sahip oldukları bu tecrübeyi, kurtarma operasyonlarıyla alakalı birikimlerini sonuna kadar paylaşmak. Türkiye'ye bu konuda faydamız dokunacaksa elimizden geldiği kadar yapalım istiyorlar. Patent sahibi olduğu projesini dahi vermeye yanaşıyor. 'Bunu da kullanabilirsiniz, bunu da verebilirim' şeklinde bir yaklaşım var. Reveco şu anda yaşam odalarıyla alakalı Güney Afrika'da çalışmalar yapıyor. Çeşitli madenlerde çalışması var. Ama bütün uluslararası kurtarma operasyonlarına katılıyor."

Ayça, Soma'da yaşanan faciayı unutturmamak, yenilerinin olmasının önüne geçmek ve oradaki insanlara acılarıyla başbaşa bırakmadan maddi, manevi destekler sunmak istediklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Şilili madenciler Soma Komisyonu'nu ziyaret etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement