Şehit Yakınları: Muhalefet Sesimiz Olacak - Son Dakika
Politika

Şehit Yakınları: Muhalefet Sesimiz Olacak

Şehit Yakınları: Muhalefet Sesimiz Olacak

İstanbul Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Şencan Bayramoğlu Muhalefet Partilerinin Şehit Yakınlarının Sesi Olacağını Belirtti.

18.08.2009 01:36

Demokratik açılıma tepki gösteren şehit yakınlarından oluşan bir grup, CHP’yi ziyaret etti. Çeşitli illerden gelen ve Türk bayrakları taşıyan şehit yakınları, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu tarafından kabul edildi.

Terör örgütünün silahı bırakması gerektiğini söyleyen Hacaloğlu, “Dava, demokrasi davasıdır. Demokrasi davasının muhatapları da siyasi partilerdir, yurttaşlarımızdır; elinde silahla halkımı, askerimi öldüren, şehit eden değildir” dedi. Hacaloğlu, CHP’nin, terör örgütünü muhatap kabul eden tüm girişimlere karşı olduğunun altını çizerek, affın da hiçbir şekilde terörle mücadelenin bir yöntemi olamayacağını belirtti. Hacaloğlu, “Silahları bırakma ve terörle mücadeleyi sona erdirme, gibi bir düşünce varsa, o zaman herkese görev düşer” dedi. Ziyaretleri sırasında İstanbul Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Şencan Bayramoğlu, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın idam edilmesi için çok çalıştıklarını, diğer yandan tutuklu olduğu için huzur duyduklarını dile getirdi. Gelinen noktada “iktidarın şehit yakınlarını muhatap kabul etmediğini” ileri süren Bayramoğlu, muhalefet partilerinin şehit yakınlarının sesi olacağını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Şehit Yakınları: Muhalefet Sesimiz Olacak - Son Dakika


Advertisement