Şanlıurfa'nın Gündemi Eyyüpoğlu ve Cevheri - Son Dakika
Politika

Şanlıurfa'nın Gündemi Eyyüpoğlu ve Cevheri

Şanlıurfa\'nın Gündemi Eyyüpoğlu ve Cevheri

Seyit Eyyüpoğlu'nun AK Parti'ye katılmasının ardından, AK Parti milletvekili Sabahattin Cevheri'nin partisinden istifa etmesi kentte gündem konusu oldu.

26.10.2010 17:28

ŞANLIURFA, (DHA)

ŞANLIURFA Bağımsız Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun AK Parti'ye katılmasının ardından, AK Parti milletvekili Sabahattin Cevheri'nin partisinden istifa etmesi kentte gündem konusu oldu. Şanlıurfalıları şaşırtmayan gelişmenin ardında, aynı aşiret mensubu Eyyüpoğlu ile Cevheri arasında 2007 yılında yapılan seçimlerden bu yana süren husumetin yattığı ifade edildi.

Şanlıurfa'nın en büyük aşiretlerinden olan Şeyhanlı Aşireti mensubu iki milletvekili arasında, husumet son seçimlerde başladı. Eski Başbakan yardımcılarından Necmettin Cevheri'nin yeğeni Sabahattin Cevheri, 2002 yılında yapılan seçimlere bağımsız milletvekili adayı olarak girdi. Cevheri, aşiretin ve önceden milletvekilliği yapmış olan Seyit Eyyüpoğlu'nun da desteğini alarak seçimleri kazandı ve TBMM'ye girdikten sonra AK Parti'ye katıldı.

2007 seçimlerinde Cevheri AK Parti'den aday olurken, Seyit Eyyüpoğlu bağımsız olarak seçime girdi. Oyların sayımı devam ederken, Eyyüpoğlu'nun kazanamadığını düşünen taraftarları, 'Vefasızlıkla' suçladıkları Sabahattin Cevheri'nin Emniyet Müdürlüğü'ne 100 metre mesafede bulunan evine saldırmak istedi. Polisin biber gazlı müdahalesi ile önlenen saldırı sırasında kent sokakları savaş alanına dönerken, Eyyüpoğlu'nun seçimi kazandığı bilgisi üzerine kalabalık bu kez sokaklarda sevinç gösterileri yaptı.

'BEKLENEN GELİŞME'

Bunun üzerine başlayan husumet nedeniyle Cevheri ve Eyyüpoğlu birbiri ile konuşmazken, geçen yıl yapılan yerel seçimlerde Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AK Parti'den aday gösterilmemesi iki vekili yeniden karşı karşıya getirdi. Sabahattin Cevheri, Fakıbaba'nın adaylığına karşı çıktığını dile getirirken, Seyit Eyyüpoğlu bağımsız olarak seçime giren Fakıbaba'ya destek verdi.

12 Eylül'de yapılan referandum seçimlerinde kentte 'Evet' oyu çıkması için çalışma yürüten Eyyüpoğlu'nun son bir yıldır sürekli AK Parti'ye geçeceği konuşulurken, Sabahattin Cevheri'nin ise yakın çevresine "Anında istifa ederim" dediği ileri sürülüyordu. Bugün yaşanan katılım ve istifa Şanlıurfa'da 'beklenen bir gelişme' olarak yorumlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Şanlıurfa'nın Gündemi Eyyüpoğlu ve Cevheri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement