Rusya Yüksek Mahkemesi, LGBT hareketinin faaliyetlerini yasakladı - Son Dakika
Politika

Rusya Yüksek Mahkemesi, LGBT hareketinin faaliyetlerini yasakladı

Rusya Yüksek Mahkemesi, LGBT hareketinin faaliyetlerini yasakladı

Rusya Yüksek Mahkemesi, LGBT hareketinin faaliyetlerini aşırılıkçı olarak kabul ederek yasakladı. LGBT hareketinin faaliyetlerinde sosyal ve dini ayrışma unsurlarının tespit edildiği belirtilerek, bu durumun federal yasayı ihlal ettiği vurgulandı.

30.11.2023 16:12  Güncelleme: 16:13

Rusya'da mahkeme, LGBT hareketinin "aşırılıkçı" olarak kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verdi.

RUSYA'DA LGBT FAALİYETLERİ YASAKLANDI

Rusya Yüksek Mahkemesi, Adalet Bakanlığının başvurusu üzerine LGBT hareketinin ülkedeki faaliyetlerine ilişkin toplandı. Kamuya kapalı gerçekleşen toplantıda, LGBT hareketinin aşırılıkçı olarak kabul edilmesine ve faaliyetlerinin yasaklanmasına karar verildi.

ADALAT BAKANLIĞI, YÜKSEK MAHKEMEYE BAŞVURMUŞTU

Rusya Adalet Bakanlığından 17 Kasım'da yapılan açıklamada, LGBT hareketinin faaliyetlerinde sosyal ve dini ayrışma unsurlarının tespit edildiği ve bunun, federal yasayı ihlal ettiği belirtilmişti. Açıklamada, LGBT hareketinin "aşırılıkçı" olarak kabul edilmesi ve ülkedeki faaliyetlerinin yasaklanması için Rusya Yüksek Mahkemesine başvurulduğu kaydedilmişti.

PUTİN, GEÇTİĞİMİZ SENE KARARNAMEYİ İMZALAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen yıl imzaladığı kararnameyle ülkede eş cinsel ilişkiler, "Rus toplumu için yıkıcı fikir ve değerler" kapsamına dahil edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Rusya Yüksek Mahkemesi, LGBT hareketinin faaliyetlerini yasakladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement