Ruhani'nin Kabinesi Seçimlerden 3 Ay Sonra Tamamlandı - Son Dakika
Politika

Ruhani'nin Kabinesi Seçimlerden 3 Ay Sonra Tamamlandı

Ruhani\'nin Kabinesi Seçimlerden 3 Ay Sonra Tamamlandı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı için önerdiği dördüncü isim olan Mahmud Guderzi, meclisten güvenoyu aldı Ruhani: “Meclisin oy hakkına saygı duyuyoruz. Ancak ülke şa...

17.11.2013 13:17

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı için önerdiği dördüncü isim olan Mahmud Guderzi, meclisten güvenoyu aldı.

Guderzi'nin meclisteki güvenoyu oturumunda konuşma yapan Ruhani, "Milletvekillerinin önerdiğimiz bakana güvenoyu verip vermeme hakkına saygı duyuyoruz. Ancak ülke şartları her zamankinden daha fazla birbirimizin yanında yer almamızı gerektiriyor" dedi.

Ruhani'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı için daha önce meclise sunduğu Mesud Sultanifer, Seyyid Rıza Salihiemiri ve Nasrallah Seccadi milletvekillerinden güvenoyu alamamıştı. Milletvekilleri, bu kişileri 2009'daki olaylı cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasındaki gösterilere dolaylı destek vermekle eleştirmişti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı görevi için meclise sunulan dördüncü kişi olan Guderzi, 199 milletvekilinin güvenoyunu alarak, Ruhani cumhurbaşkanlığındaki Ümit ve Sağduyu hükümetinin 18'inci bakanı oldu. Böylece Ruhani kabinesi seçimlerden 3 ay sonra son bakanın da güvenoyu almasıyla tamamlandı. - İran

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ruhani'nin Kabinesi Seçimlerden 3 Ay Sonra Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement