Rafsancani'den Yalanlama - Son Dakika
Politika

Rafsancani'den Yalanlama

Rafsancani\'den Yalanlama

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Rafsancani: "Suriye konusundaki açıklamalarım çarpıtılmıştır" "ABD’nin Suriye’ye saldırı tehditlerini kınıyoruz"

07.09.2013 18:31

İran'ın eski cumhurbaşkanlarından ve halihazırda Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani, geçen hafta yayınlanan ve kendisine ait olduğu iddia edilen Suriye'deki kimyasal silah saldırısıyla ilgili ses kaydını yalanladı.

Başkent Tahran'da şehit çocuklarıyla bir araya gelen Rafsancani, Suriye'ye müdahale etmek isteyen ABD ve bazı batı ülkelerini kınadıklarını belirterek, "Ne yazık ki Suriye halkı yaklaşık iki senedir iç savaş, acı ve zorunlu göçle karşı karşıya bırakılmıştır. Şimdi de rejimin kimyasal silah kullandığı yönünde henüz kanıtlanmamış iddialar öne sürülerek dış tehditlerle karşı karşıya kalmıştır" diye konuştu.

"Suriye hükümetinin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığı" yönündeki açıklamaların kendisine ait olmadığını belirten Rafsancani, bazı yerel medya kuruluşlarını "Son günlerde Suriye hakkında yaptığım açıklamalar, düşmanların hedeflerine hizmet eden bir takım yerel medya organları tarafından saptırılarak suistimal edilmiştir ki bu iddiaların hiçbir şekilde sıhhati yoktur" sözleriyle eleştirdi.

Kitle imha silahlarının failleri kim olursa olsun her dinde kınanmaya mahkum olduğuna işaret eden Rafsancani, şunları söyledi:

"İran-Irak tahmili savaşında Irak'a kitle imha silahlarının teminini ve kullanım iznini sağlayanlar batı devletleriydi. Biz inançlarımız gereğince bu silahlara sahip olma ve kullanma kapasitesine sahip olsak bile asla aynı şekilde karşılık vermedik ve tüm kitle imha silahlarının ve kimyasal silahların kullanımını haram olarak kabul ediyoruz."

Eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani'nin bir süre önce katıldığı bir toplantıda, "Suriye halkının kendi hükümetleri tarafından kimyasal silah saldırısına uğradığı" ifadelerini kullandığı iddiası, yerli ve yabancı basında geniş yer bulmuştu. Söz konusu iddia Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Halkla İlişkiler Müdürü Rıza Süleymani ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham tarafından yalanlanmıştı. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Rafsancani'den Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement