Netanyahu'dan Putin'e İran uyarısı: İş birliğinden rahatsızız - Son Dakika
Politika

Netanyahu'dan Putin'e İran uyarısı: İş birliğinden rahatsızız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu kabine toplantısı sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aradı. Toplantıyı yarıda kesip apar topar Putin'le telefonda görüşen Netanyahu, Rusya'nın İsrail'e karşı olan tutumundan duyduğu rahatsızlığı belirtti. İsrail Başbakanlığından yapılan açıklamada, ''Başbakan Netanyahu Rusya ve İran arasındaki tehlikeli iş birliğini sert bir dille eleştirdi'' denildi.

10.12.2023 17:36  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu'nun görüşmede Putin'e Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer mecralarda Rusya'nın İsrail'e karşı olan tutumundan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdiği belirtildi.

PUTİN İLE NETANYAHU TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Netanyahu, kabine toplantısını yarıda kesip Putin'le görüşürken, telefon görüşmesinde Gazze Şeridi'ndeki son durumu ele alındı. Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, "Görüşmede, Filistin-İsrail çatışma bölgesindeki kritik durum, özellikle de Gazze Şeridi'ndeki korkunç insani durum ele alındı" ifadeleri kullanılarak, Putin'in Netanyahu'ya Rusya'nın sivillerin acılarını hafifletmek ve çatışmayı durdurmak için mümkün olan her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu aktardığı belirtildi.

Putin ve Netanyahu Gazze'deki durumu görüştü
Binyamin Netanyahu-Vladimir Putin

Açıklamada, "Ayrıca taraflar, Rus vatandaşlarının ve ailelerinin tahliyesinin yanı sıra Gazze'de tutulan İsraillilerin serbest bırakılması konusunda daha fazla işbirliğine karşılıklı ilgi duyduklarını ifade ettiler. Vladimir Putin ve Binyamin Netanyahu temasları sürdürme konusunda mutabık kaldı" denildi.

NETANYAHU'DAN PUTİN'E "İRAN" TEPKİSİ

İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Netanyahu, görüşmede, Putin'e Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer mecralarda Rusya'nın İsrail'e karşı olan tutumundan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdiği belirtilerek, "Başbakan Netanyahu Rusya ve İran arasındaki tehlikeli işbirliğini sert bir dille eleştirdi" denildi. Görüşmede, Netanyahu'nun İsrail'in tüm esirleri serbest bırakmak için diplomatik ve askeri tüm araçları kullanacağını ifade ettiği aktarılan açıklamada, "Başbakan ayrıca Rusya'dan esirlerin ziyaret edilmesi ve ilaçlarının ulaştırılması konusunda Kızılhaç'a baskı yapmasını talep etti" denildi.

RUSYA, ATEŞKES ÇAĞRISI YAPAN KARAR TASARISINA DESTEK VERMİŞTİ

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde 8 Aralık'ta yapılan oylamada Rusya, Gazze Şeridi'nde acil insani ateşkes çağrısı yapan karar tasarısına destek vermişti.

Netanyahu\'dan Putin\'e İran uyarısı: İş birliğinden rahatsızız
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Netanyahu'dan Putin'e İran uyarısı: İş birliğinden rahatsızız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Serkan Basar: dünyanın billurlarının yetmeyeceği tek ülke rusyadır 27 0 Yanıtla

Advertisement