"Dünyada Azalan Orman Varlıkları Türkiye'de Artıyor" - Son Dakika
Politika

"Dünyada Azalan Orman Varlıkları Türkiye'de Artıyor"

"Dünyada Azalan Orman Varlıkları Türkiye\'de Artıyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ağaçlandırmada ve tabiat varlıklarını korumada geçmiş hükümetler elimize su dökemez." dedi.

16.08.2013 16:45  Güncelleme: 16:53

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dünyada azalan orman varlıklarının Türkiye'de arttığına işaret ederek, "Ağaçlandırmada ve tabiat varlıklarını korumada geçmiş hükümetler elimize su dökemez" dedi.

Çankırı'nın Çerkeş ilçesine toplu açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, AK Parti hükümetlerinden önce Çankırı'nın unutulmuş şehir konumunda olduğunu belirterek, Osman ve Su İşleri Bakanlığının Çankırı'ya 300 milyon liralık yatırım yaptığını açıkladı.

Türkiye'nin ekonomisinin her geçen gün güçlendiğini vurgulayan Eroğlu, "Türkiye, ekonomik güç olarak, sözü dinlenen bir ülke hale olarak gerçekten çok güçlü hale geldi. Dünyada 16. güçlü ülke konumundayız. Türkiye'yi 26'ncılıktan 16'ncı sıraya yükselttik ama bu bizi tatmin etmiyor. Cumhuriyet'imizin 100. yılında, yani 2023 yılından önce Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı, onu tamamen ödedik. Geçmiş hükümetler zamanında, IMF'den bir memur gelir, neredeyse devlet başkanı gibi karşılanırdı. O defteri kapattık. Allah'a şükür, IMF'ye borcumuzun son kısmını da 14 Mayıs'ta ödedik. Şimdi IMF Türkiye'den 5 milyar dolar borç istiyor. Nereden nereye? Allah'a şükürler olsun. Şu anda Merkez Bankası'nın kasasında yaklaşık 130 milyar dolar döviz var" diye konuştu.

AK Parti iktidarının tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet olduğunu dile getiren Eroğlu, "Geçmişte bir göletin 30-40 yılda bitmediğini bilirim. Peki niye bitmiyordu çünkü geçmişte devlet yüzde 63 faizle borçlanıyordu. Bütün Türkiye'de toplanan vergilerin yüzde 86'sı tamamen faiz ödemesine gidiyordu. Dolayısıyla size yatırım için para kalmıyordu. Şimdi Allah'a şükür ödemelerin tamamı bitti. Bu para musluklarının hortumlarını kestik. Neticede milletimizden aldığımızı, milletimize hizmet olarak sunuyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet biziz" ifadelerini kullandı.

Eroğlu, 3,5 yıllık koalisyon hükümeti döneminde yılda 9 tesis açabildiğini, şu an ise 300-350 tesis açıldığını dile getirerek, "İşte bizim farkımız bu. Türkiye'de şu anda 232'si baraj olmak üzere yüzlerce gölet inşa ediyoruz. Türkiye'nin en yüksek barajlarını biz inşa ettik. Bunun dışında 18 milyon dekar araziyi suladık. Ağaçlandırmada olsun, tabiat varlıklarını korumada olsun, geçmiş hiçbir hükümet elimize su dökemez. Tabiatı en çok koruyan, en çok ağaç diken hükümet biziz. Bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de son 10 yılda orman varlığını artıran bir ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, yapılan yatırımlar için Bakan Eroğlu'na teşekkür ederek, ilçede bulunan Hacılar Barajı için destek istedi.

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, AK Parti hükümetinin yaptığı yatırımlarla Çankırı'ya bir ivme kazandırdığını kaydetti.

Çankırı Milletvekili İdris Şahin ise istikrarın önemli olduğunu belirterek AK Parti iktidarında Çankırı'ya yapılan hizmetleri anlattı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise Bakan Eroğlu'nun yaptığı yatırımların Çankırı'ya can vereceğini ve Çankırı'nın önünü açacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından 17 merkezde açılışlar yapıldı. Açılışı yapılan ve temeli atılan yatırımların toplam maliyetinin 54 milyon 770 bin lira olduğu bildirildi.

Programda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na; Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, DSİ Genel Müdür vekili Ömer Özdemir, Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çerkeş Kaymakamı Kürşad Karaca ve Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan ile İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz eşlik etti. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Dünyada Azalan Orman Varlıkları Türkiye'de Artıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement