'Obama Laiklikte Daha Duyarlı Olur' - Son Dakika
Politika

'Obama Laiklikte Daha Duyarlı Olur'

\'Obama Laiklikte Daha Duyarlı Olur\'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Demokratlar'ın Adayı Barack Obama'nın ABD Başkanı Seçilmesini, "Bu Asıl Amerikan Seçmeninin Başarısıdır, Zaferidir.

07.11.2008 02:17

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Demokratlar’ın adayı Barack Obama’nın ABD Başkanı seçilmesini, "Bu asıl Amerikan seçmeninin başarısıdır, zaferidir.

Obama ve politikacıların başarılı olup olmayacağı bundan sonra görülecek" dedi. Meclis’te muhalefet kulisinde gazetecilerle sohbet eden Baykal, ABD’nin Obama seçiminin Türkiye’ye etkileriyle ilgiliyle şunları söyledi: "Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesine paralel, Türkiye’nin bölgede ikna ediciliği artar. Şimdi ABD’nin arkasına saklanıyorlar, elimiz kolumuz bağlanıyor. Asker çekilirse Türkiye’nin etkinliği artar.

’Gözü kara müminler’

Obama’nın laiklik konusunda daha duyarlı olacağını düşünüyorum. Bush döneminde, yönetimde gözü kara müminler olayı vardı. Bu felsefe iktidardı. Obama döneminde muhtemelen böyle olmaz. Türkiye’yi rahatsız edecek konular elbette çıkar. Ama, en önemli konu laiklik. Ilımlı İslam’la dost yaratma, İslam ülkeleriyle dostluk halkasını geliştirme politikasında ciddi değişiklik olur. O zaman bu, Türkiye politikasını da ciddi şekilde etkiler."

CHP’den Obama atağı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Barack Obama’nın seçim zaferi üzerine, Washington’da ’lobicilik’ çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması talimatını verdi.Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de, "En kısa zamanda Obama veya yakın çalışma arkadaşlarıyla temas kurmayı planlıyoruz" dedi. Bu arada Baykal, önceki gün Türkiye’deki görevi sona eren ve veda ziyaretlerinde bulunan ABD Büyükelçisi Ross Wilson’la genel merkezdeki makamında seçimi ve ABD ile ilişkileri konuştu. Okan KONURALP/ ANKARA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Obama Laiklikte Daha Duyarlı Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement