Nur Partisi'nden İslamcı Cumhurbaşkanı Adayına Ret - Son Dakika
Politika

Nur Partisi'nden İslamcı Cumhurbaşkanı Adayına Ret

Nur Partisi\'nden İslamcı Cumhurbaşkanı Adayına Ret

Mısır'da Selefi Nur Partisi, seçimlerde İslamcı bir cumhurbaşkanı adayını desteklemeyeceğini ancak İslamcı grupla bağlantılı olmayan "İslami eğilimli" bir adayı destekleyebileceğini açıkladı

18.09.2013 17:50

Mısır'da Selefi Nur Partisi, seçimlerde İslamcı bir cumhurbaşkanı adayını desteklemeyeceğini ancak İslamcı grupla bağlantılı olmayan "İslami eğilimli" bir adayı destekleyebileceğini açıkladı

Nur Partisi Yüksek Kurulu üyesi Salah Abdülmabud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mevcut şartlar altında parti, İslami akımlarla ilişkili hiç kimseyi cumhurbaşkanlığı yarışında desteklemeyecektir" dedi.

Mısır'daki siyasi sahnenin çok karmaşık olduğunu söyleyen Abdülmabud, "Yeni başkanın, ülkedeki durumun ileriye dönük yansımalarıyla ilgilenmesi gerekecek" diye konuştu.

Abdülmabud, partisinin "İslami eğilimli" bir adayı herhangi İslamcı bir grupla ilişki olmadığı müddetçe destekleyebileceğine işaret etti.

Partisinin askeri geçmişi olan bir adayı destekleyip desteklemeyeceği sorusuna Abdulmabud, "Eğer aday görevini bırakır ve sivil biri olursa, Nur Partisi için bir sorun teşkil etmez. Parti, o zaman desteklemeyi veya karşı çıkmayı düşünür" cevabını verdi.

Abdülmabud, 3 Temmuz'da ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden alan ordunun sunduğu yol haritasındaki değişiklik tekliflerine karşı olduklarını vurguladı.

Aralarında cumhurbaşkanlığı adaylarından Hamdin Sabbahi'nin de yer aldığı bazı siyasiler, yol haritasında sunulan sıralamanın aksine, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin parlemento seçimlerinden önce yapılmasını teklif etmişti.

Selefi Nur Partisi, ülkedeki İslami eğilimli diğer gruplardan ayrılarak, ordunun yönetime yaptığı müdahele ve sonrasında sunulan yol haritasını desteklediğini açıklamıştı.

Yol haritası çerçevesinde, halk oylamasıyla yürürlüğe konan anayasa askıya alınmış, Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur geçici cumhurbaşkanı olarak göreve getirilmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Nur Partisi'nden İslamcı Cumhurbaşkanı Adayına Ret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement