Muhatap Neden Koşaner? - Son Dakika
Politika

Muhatap Neden Koşaner?

Muhatap Neden Koşaner?

Iğsız'ın İstifasından Sonra Gül'ün Işık Koşaneri Köşk'e Davet Etmesi Spekülasyonlara Yol Açtı

06.08.2010 12:31  Güncelleme: 12:51

Cumhurbaşkanı Gül, önümüzdeki dönemin muhtemel Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner'i dün saat 17.00'de Çankaya Köşkü'ne çağırdı.

TSK'nın Başkomutanı da olan Gül'ün Koşaner'le görüşmesi yarım saat sürdü. Böyle kritik bir ortamda Gül'ün, Genelkurmay Başkanı Başbuğ yerine Koşaner'i çağırması, "Iğsız vetosu nedeniyle Gül ile Başbuğ'un arasında soğuk rüzgarlar esiyor" yorumlarına neden oldu.

BİRİNCİ Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na (KKK) getirilmemesinin ardından yaşanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) depreminin artçı şokları devam ediyor. KKK atanması beklenen Jandarma Genel Komutanı Org. Atila Işık'ın da dün sürpriz bir şekilde emeklilik dilekçesi vermesi ortalığı toz duman etti ve Ankara'da ilginç gelişmeler yaşandı.

Yarım saat görüştüler

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önümüzdeki dönemin muhtemel Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner'i dün saat 17.00'de Çankaya Köşkü'ne çağırdı. Aynı zamanda TSK'nın Başkomutanı konumunda olan Gül'ün Koşaner'le görüşmesi yarım saat sürdü. Koşaner, Çankaya Köşkü'nden ayrıldıktan sonra Genelkurmay Karargâhı'na döndü. Burada Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ile görüştüğü tahmin edilen Koşaner bir süre sonra kendi kuvvet komutanlığının karargâhına geçti.

Araları mı açıldı?

Işık'ın emekliliğini istemesi nedeniyle yaşanan böylesine bir kritik ortamda teamüllere göre Genelkurmay Başkanı'nın Çankaya Köşkü'ne çıkması gerekirken, Cumhurbaşkanı Gül'ün Başbuğ yerine Koşaner'i çağırması, "Iğsız vetosu nedeniyle Gül ile Başbuğ'un arasında soğuk rüzgarlar esiyor" yorumlarına neden oldu.

3. 'or'luk konuşuluyor

Öte yandan, geçen yılın aksine Şura atamaları halen resmi yayınlanmış değil. Ayrıca, önceki gece Genelkurmay İletişim Dairesi'nden dağıtılan Şura sonuçları için de sadece basın açıklaması denilmesi dikkat çekti. Işık'ın emekli olması ile Orgeneral Servet Yörük ve Yalçın Ataman'a ek olarak bir korgeneral terfisi daha gerektiği konuşulsa da, geçen yıl bir orgeneral fazla terfi ettirildiğinden buna gerek de kalmayabilecek.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Muhatap Neden Koşaner? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement