"Muhalefet İşi Sulandırıyor" - Son Dakika
Politika

"Muhalefet İşi Sulandırıyor"

"Muhalefet İşi Sulandırıyor"

Eyüp Ayar, Gölcük'te Katıldığı Bir Program Da Anayasa Değişiklik Paketi İçeriğinin Muhalefet Tarafından Halka Yanlış Aksettirildiğini Belirtti.

28.08.2010 13:43  Güncelleme: 14:17

12 Eylül de yapılacak olan Anayasa Değişikliği Paketi'nin Halkoylamasına sayılı günler kala AK Partili Milletvekilleri de "Evet" propagandası çalışmalarına ağırlık vermeye başladılar. Kent genelinde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Eyüp Ayar, Gölcük'te halkla bir araya gelerek, anayasa değişiklik Paketini anlattı. Ayar muhalefet partilerinin Anayasa Değişiklik Paketinin içeriğini vatandaşlara yanlış aksettirdiğini ve işi sulandırdığını sadece muhalefet olsun diye muhalefet yaptıklarını kaydetti.

BAŞKA ZEMİNE TAŞIMAK İSTİYORLAR

Yazlık Merkez Mahallesi sakinleri tarafından düzenlenen iftar programına katılan Ayar, iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmasında muhalefete yüklenerek " Muhalefet partileri anayasa değişikliklerini başka zemine taşımaya çalışıyor. İşi sulandırarak sadece muhalefet olsun diye muhalefet yapılmaz. Mesela anayasa değişikliklerinde işsizliği giderici düzenleme var mı? Diye soruyorlar. Anayasa, yasaların dayanağını oluşturan temel metindir. Anayasa'da genel düzenlemeler yapılır. Demokratik ve sivil bir anayasa, ülkedeki güven ve istikrar zeminini sağlar. Güven ve istikrarın olduğu bir ülkede üretim olur, yatırım olur ve istihdam olur." Şeklinde konuştu

REFERANDUM PARTİ MESELESİ DEĞİLDİR

Ayar konuşmasına şu şeklide devam etti:" Önümüzdeki yıl genel seçim var. Bu seçimde herkes partisine gider ve oyunu kullanır. Ama referandum parti meselesi değildir. Türkiye'nin demokratikleşmesi ve daha iyi şartlara taşınma meselesidir. 12 Eylül'de partilerimizden ziyade Türkiye'nin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini düşünerek sandığa gidelim. Temel hak ve özgürlüklere saygılı, kalkınma ve refah düzeyi daha da yükselmiş dünyanın en büyük ilk on ekonomisi içinde yerini almış bir Türkiye için evet diyelim" dedi. Ayar'a Gölcük programında İlçe Başkanı Mevlüt Demir, belediye ve il genel meclisi üyeleri ve teşkilat mensupları eşlik etti

HER ZAMAN EŞİTLİK ADALET GETİRMİYOR

Gölcük ziyareti sırasında ilk olarak Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği üyeleri ile bir araya gelen Ayar, Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Arslan'dan yaşadıkları sorunları, talep ve ihtiyaçlarını dinledi. Ayar, anayasa değişikliğinin sadece yüksek yargı ile ilgili olmadığını, toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren düzenlemeler bulunduğunu söyledi. Ayar, Anayasa değişikliğinin şehit aileleri, gazi, dul, yetim, engelli, kadın ve çocuklara yönelik pozitif ayrımcılık getirdiğini belirtti. Sözlerine şu şekilde devam eden Ayar, "Toplumun bu dezavantajlı kesimlerinin yaşam şartlarını, hak ve özgürlüklerini geliştirmeye yönelik yaptığımız yasal düzenlemeler anayasanın 10. maddesinde ki eşitlik ilkesine aykırı bulunarak iptal ediliyordu. Biz bunu düzeltiyoruz. Toplumun dezavantajlı kesimleri için her zaman eşitlik, adaleti getirmiyor. Referandumda evet oyu çıkınca bu kesimlere yönelik düzenlemeler anayasaya aykırı olmadan rahatça yapılabilecek. Sosyal devlet ilkesinin gereği budur." Şeklinde konuştu.

KRİZ ÖNCESİ VERİLER YAKALANDI

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Gölcük Temsilciliği'ne bir ziyaret gerçekleştiren Ayar, Gölcük Temsilcisi Orhan Uzuner ve Meslek Mensupları ile bir süre sohbet etti. Aynı zamanda TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi olan Ayar, "İktidara geldiğimizden beri hiçbir vergi oranını arttırmadık. Aksine gelir vergisinde, kurumlar vergisinde ve KDV'nin bazı önemli kalemlerinde ciddi indirimler yaptık. Türkiye'de en son kapasite kullanım oranı % 74'lere yaklaştı. Dolayısıyla kriz öncesindeki seviyeleri yakaladık." dedi. Ayrıca serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin hayatlarını kolaylaştıran birçok adım attıklarını ifade eden Ayar, internetten e-beyan uygulamasını başlattıklarını ve meslek mensuplarının, mükellefleriyle ilgili birçok işlemlerini vergi dairesine gitmeden internet üzerinden yapabilme imkânını sağladıklarını söyledi. Vergi dairelerinin daha iyi hizmet verebilmesi için teknolojinin seferber edildiğini, ayrıca dairelerin teçhizat ve personel yönünden de güçlendirildiğini vurguladı.

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNE ZİYARET

Beraberindeki heyetle birlikte Gölcük Merkez Mahallesi 19 Mayıs Caddesi'ni dolaşan Ayar, cadde esnafıyla sohbet etti. Esnaf, taleplerini, şikâyetlerini ve ihtiyaçlarını Ayar'a aktarma fırsatı buldu. Buradan Gölcük Devlet Hastanesi'ne geçen Ayar, Hastane'de incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Bir süre önce mide rahatsızlığı geçiren ve hastanede yatan Gölcük İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Ali Osman Kılıç'ı ziyaret etti. Ayar, daha sonra yine hastanede yatan işitme engelli Osman Yekta'yı ve Büyükşehir Belediyesi personeli Metin Başoğlu'nu da ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini sunan ve hastaların durumu hakkında bilgiler alan Ayar, Hastanenin bir eksiğinin olup olmadığını da yetkililere sordu ve üstüne düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika 'Muhalefet İşi Sulandırıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement