Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Yunanistan'da - Son Dakika
Politika

Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Yunanistan'da

Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Yunanistan\'da

Adli Mansur bir günlük ziyaret için Yunanistan'a gitti Mansur'un ziyaretinde Yunan Başbakanı Samaras ve Cumhurbaşkanı Papulias ile görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

20.01.2014 11:35

Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur bir günlük ziyaret için Yunanistan'a gitti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Mansur'un ziyaretinde önce Yunan Başbakanı Antonis Samaras ve ardından Cumhurbaşkanı Karolos Papulias ile görüşmelerde bulunacağı bildirildi. İki ülke cumhurbaşkanları arasındaki görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Mansur'a Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ve Turizm Bakanı Hişam Za'zu'nun da eşlik ettiği belirtildi.

Yunan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı'nın ardından Mısır'ın Avrupa ülkeleriyle iletişim kanalının Yunanistan olduğu yönünde açıklamada bulunmuştu.

Geçtiğimiz Eylül ayında da Mısır'a bir ziyaret gerçekleştiren Venizelos iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin görüşmeler gerçekleştirmişti.

Mısır'da 3 Temmuz darbesiyle yanlızlaşan yönetim Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yapılanların bir darbe olmayıp halk devrimi olduğu konusunda dünya ülkelerine ikna ziyaretleri düzenleyerek güçlü bir diplomasi yürütme çabasına girmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır Geçici Cumhurbaşkanı Yunanistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement