Mısır'daki Anayasa Referandumu - Son Dakika
Politika

Mısır'daki Anayasa Referandumu

Mısır\'daki Anayasa Referandumu

Geçici Cumhurbaşkanı Mansur: "Referanduma katılım oranının demokrasi tarihinde bir benzerine rastlanmayacak kadar yüksek olması biz Mısırlıların zor ama doğru bir yolda ilerlediğimizi gösteriyor"

20.01.2014 00:14

Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, geçen hafta gerçekleşen anayasa referandumunun ardından yaptığı ilk konuşmada katılımları dolayısıyla halka teşekkür etti.

Mısır televizyonundan yayınlanan konuşmasında Mansur, halkın referanduma gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

"Referanduma katılım oranının demokrasi tarihinde bir benzerine rastlanmayacak kadar yüksek olması biz Mısırlıların zor ama doğru bir yolda ilerlediğimizi gösteriyor. İnşallah bundan sonra gençlerin hiçbir fedakarlıktan çekinmediği, canlarını ortaya koyduğu iki devrimin meyvesini toplayacağız."

Parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine göndermede bulunan Mansur, "Yol haritasının ilk adımında iyi bir seçim yaptınız. Eminim ki bundan sonraki adımlarda da iyi bir seçim yapacaksınız. Bizler demokrasi ve özgürlük temelinde yeni bir vatan inşa ediyoruz. Size söz veriyorum:  Karşılaşılan zorluklar ne kadar büyük olursa olsun bu aşamada halkın iradesi geçerli olacaktır" dedi.

Mısırlı kadınlara ve gençlere ayrı ayrı teşekkür eden Mansur, "Mısırlı kadınlar gösterdikleri siyasi bilinçle ve seçim sandıklarına gösterdikleri ilgiyle çok güzel bir örnek sergiledi. 25 Ocak ve 30 Haziran devrimlerinin ateşini yakan gençlerimiz de sorumluluklarının gereğini yerine getirdi" ifadesini kullandı.

Mansur, siyasi partilere de seçmen tabanlarına, Mısır'a kültürel alanda büyük bir ivme kazandıracak etkili programlar sunması çağrısında bulundu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır'daki Anayasa Referandumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement