Milletvekili Adının Köprüye Verilmesini Kabul Etmedi - Son Dakika
Politika

Milletvekili Adının Köprüye Verilmesini Kabul Etmedi

Milletvekili Adının Köprüye Verilmesini Kabul Etmedi

TBMM İdare Amiri Öz, Malatya'nın bir köyüne yapımını sağladığı köprüye adının verilmesini kabul etmedi, köprüye şehit Barış Boğan'ın ismi verildi Şehidin amcası Durdu Boğan: "Yeğenimin ismini yaşatıyorlar, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim"

23.08.2013 14:20

RAMAZAN KAYA - TBMM İdare Amiri AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, seçim bölgesi olan bir köyde yapılan köprüye isminin konulmasını kabul etmeyerek, şehit Barış Boğan'ın ismini verilmesini sağladı.

Konuya ilişkin AA muhabirine bilgi veren Öz, iki yıl önce Malatya'nın Darende ilçesi, Irmaklı Köyü'nde, geleneksel olarak düzenlenen kavun festivaline katıldığını,  köylülerden özellikle ilkbahar aylarında burada bulunan çayın debisinin yükselmesi nedeniyle ulaşımda  büyük zorluklar yaşadıklarını öğrendiğini belirtti.

Vatandaşlara konunun takipçisi olacağı sözünü veren Öz, konuyu ilgili mercilere ilettiğini ve daha sonra İl Özel İdaresi tarafından inşa edilen köprünün, hizmete alındığını kaydetti.

Bunun ardından köprünün açılışına davet edilen Öz, bir sürprizle karşılaştı. Açılış töreninde köprüde isminin yer aldığı tabelayı gören Öz, "Ben bu köprüyü kendi paramla yaptırmadım, bu bölgenin milletvekili olarak sadece görevimi yerine getirdim. Teveccüh göstermişsiniz, teşekkür ederim" dedi.

Öz, köprüye, Irmaklı Köyü'nden 1995 yılında şehit olan Barış Boğan'ın isminin, çay üzerinde yapılan ikinci köprüye de geçen yıllarda vefat eden yöresel sanatçı halk ozanı Aşık Beyani lakaplı Halil İbrahim Güleç'in isminin verilmesini önerdi. Malatya Milletvekili Öz'ün bu davranışı köylüleri ve bölge sakinlerini duygulandırdı. Bunun üzerine köprünün adı değiştirelerek, Barış Boğan köprüsü adını aldı.

-"Köprü 200 bin liraya maloldu"

Köy Muhtarı Ömer Kılıç ise  geçen yıl 4. düzenlenen Irmaklı Köyü Kavun Festival'inin açılışına davet ettikleri AK Parti Malatya Milletvekili Öz'e köprü ile ilgili olan sıkıntılarını dile getirdiklerini söyledi.

Kılıç, Öz'ün devreye girmesiyle köprünün yapımına başlandığını ifade ederek, köprünün 200 bin liraya mal olduğunu belirtti.

Şehit Barış Boğan'ın Amcası Durdu Boğan da emeği geçen herkese teşekkür ederek, yeğenine Kıbrıs Barış Harekatı'nda doğduğu için kendisinin "Barış" adını koyduğunu belirterek, "Yeğenim 29 Temmuz 1995 yılında  şehit oldu. Esas birliği Van'ın  Erçiş ilçesiydi. Fakat bunlar görev icabı operasyona gitmişler.Tendürek dağları Hacı Hüseyin Yayla'sında şehit düştü" dedi.

Özellikle ilkbaharda suların artmasıyla çayın karşı tarafına geçmekte büyük sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Boğan,  "Yeğenim Şehit Barış Boğan'ın ismini köprüye verdiler, ismini yaşatıyorlar" diye konuştu. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletvekili Adının Köprüye Verilmesini Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement