MHP Tekirdağ Milletvekili Belen Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Tekirdağ Milletvekili Belen Açıklaması

MHP Tekirdağ Milletvekili Belen Açıklaması

"Devlete ve özel sektöre ait yurtlardaki kapasite, öğrenci sayısının yüzde 10'unu karşılayabiliyor"

23.10.2014 15:18

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, devlete ve özel sektöre ait yurtlardaki kapasitenin, öğrenci sayısının yüzde 10'unu karşılayabildiğini söyledi.

Belen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşadığını ifade etti.

Üniversitelerde 5 milyon 173 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kapasitesinin 305 bin, özel yurtların kapasitesinin 200 bin olduğunu anlatan Belen, devlete ve özel sektöre ait yatak kapasitesinin ihtiyacın yüzde 10'unu karşılayabildiğini belirtti.

Kredi Yurtlar Kurumu'nda hukuksuzluklar yapıldığını ve hak etmeyenlerin yurtlara yerleştirildiğini öne süren Belen, "Yükseköğrenimi kazanan evladını yurda yerleştiremeyen, özel yurt ya da ev tutacak parayı bulamayan, bundan dolayı çocuğunu üniversiteye gönderemeyen ailenin durumunu AKP'nin vicdanına havale ediyorum" diye konuştu.

Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de toplam 79 bin öğrenci olmasına rağmen yurt kapasitesinin 11 bin olduğunu, yedek listede bekleyenler olmasına rağmen Kredi Yurtlar Kurumu'nda bin 200 yatağın boş olduğunu dile getiren Belen, Edirne'de 56 öğrencinin hakları olmadığı halde devlet yurduna kayıt yaptırdığını söyledi. Beler, "Kimdir bu öğrenciler? Hangi yandaşların ya da partililerin çocuklarıdır? Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a sesleniyorum; Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki yolsuzluk ve hukuksuzluklara bir an önce son verin, sorumlular hakkında gereğini yapın" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Tekirdağ Milletvekili Belen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement