MHP'li Yılmaz'dan Ak Partili Ürün'ün Tören Çıkışına Tepki - Son Dakika
Politika

MHP'li Yılmaz'dan Ak Partili Ürün'ün Tören Çıkışına Tepki

MHP\'li Yılmaz\'dan Ak Partili Ürün\'ün Tören Çıkışına Tepki

"Tören, tören nereye kadar?" sözlerine tepki gösteren MHP'li Kemalettin Yılmaz, hükümetin bayramları 11 yıldır sıradanlaştırdığını söyledi.

02.09.2013 17:34  Güncelleme: 11:05

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün'ün, "Tören, tören, tören nereye kadar?" sözlerine tepki gösteren MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, hükümetin milli ve dini bayramları 11 yıldır sıradanlaştırdığını söyledi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin eylül ayı oturumuna katılan Kemalettin Yılmaz, Halil Ürün'ün Zafer Bayramı etkinlikleri sonrası söylediği "Tören, tören, tören nereye kadar?" sözlerine tepki gösterdi. Yılmaz, bazı çevrelerin Afyonkarahisar'da kurtuluş töreni yapılmasını istemediğini kaydetti.

Hükümetin milli ve dini bayramları 11 yıldır sıradanlaştırdığını iddia eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bir tarafta Yunan askerlerinin hatıralarını yaşatmak amacıyla 'Yunan Anıtı' dikmeye çalışan yerel yönetimin başında bir insan. Diğer tarafta çok acılı günümüzde halı- kilim vererek Afyon'un reklamını yapma gayretinde olan, marjinal çıkışlarıyla malumun ilanı şeklinde içki yasağı veya farklı yasaklarla gündeme gelmeye çalışan bir vali. Diğer yandan pireyi deve yapan idarecilik anlayışıyla hareket eden, Afyon'a gelmesi gereken yatırımları 'müjde' diye lanse eden başka bir anlayış var. Gerçekten Afyon'u Türkiye'ye rezil etmeye mahir insanlar. Afyonlu bunları çok mu aradı, merak ediyorum."

"Afyon'u Türkiye'ye rezil eden bir yönetim anlayışına, iktidar anlayışına mahkum değiliz" diyen Yılmaz, "Afyonlu mahkum değil. Afyon'un kurtuluşundan rahatsız olan insanlar var gibi geliyor bana. Bunlar yönetici noktasında olabilir. Yunan askerlerinin hatıralarını Afyon'da yaşatma gayreti içerisinde olanların bizim kutlama törenlerimizden rahatsız olmaları normal. Ama bunun kabul edilebilir olması hiç mümkün değil" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika MHP'li Yılmaz'dan Ak Partili Ürün'ün Tören Çıkışına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement