MHP'li Durmaz: AKP'nin Amacı Türkiye'de Rejimi Değiştirmek - Son Dakika
Politika

MHP'li Durmaz: AKP'nin Amacı Türkiye'de Rejimi Değiştirmek

MHP\'li Durmaz: AKP\'nin Amacı Türkiye\'de Rejimi Değiştirmek

MHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, AK Parti'nin asıl amacının Türkiye'de rejimi değiştirmek olduğunu öne sürdü.

06.05.2012 19:21

MHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, AK Parti'nin asıl amacının Türkiye'de rejimi değiştirmek olduğunu öne sürdü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zuhal Topçu, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ile birlikte partisinin Bodrum ilçe teşkilatı ile belediye başkanlarını ziyaret etti. Bodrum'da MHP İlçe Başkanı Asım Başaran ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Durmaz ilçe binasında partililere yönelik yaptığı konuşmada AK Parti Hükümeti'ni sert bir şekilde eleştirdi.

KÖYLÜ AHIRINA EMLAK VERGİSİ VERECEK

Durmaz, nüfusu 750 bini aşan illerin AK Parti tarafından büyükşehir yapılması için çalışmaların hızlandırıldığını hatırlatarak, "Söylenene göre, 'Büyükşehir sayısını nüfus kriterlerine bağlamışlar ve 750 bini geçen bütün illeri büyük şehir yapacağız' diyorlar. Bunu yaparken de aynı zamanda belde belediyelerinin kalkacağını ve mahalleye dönüşeceğini anlıyoruz. Köydeki yani Bodrum'un en uç noktasındaki bir köyünde Muğla'daki büyükşehir belediye başkanının seçiminde oy kullanması anlamındadır. Belediyelerin tek yerden yönetilmeleri durumda hizmetin vatandaşlara ne şekilde gideceği tartışılabilir. Mesela vatandaş köyde ahırına emlak vergisi vermek durumda kalacak ya da ahırına bir pencere yaptırmak isterse Muğla'ya projesini yaptırıp onaylatmak zorunda kalacak" dedi.

REJİMİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR İDDİASI

"Belediye kanunlarını hazırlarken 'Özerk Yönetimlerdir' ibaresini koyan AKP Hükümeti'nin bugünkü yapılandırmada asıl muradı eyalet sisteminin alt yapısını oluşturmaktır. Başbakan 2005'te 5 bin korumayla Diyarbakır'a girdi, doğru düzgün konuşma yapılamadı. Buna rağmen kepenkler kapatıldı ve çöpler toplatılmayarak Başbakan'ı protesto ettiler. Hangi koşullar altında bu oldu. Vali'yi Başbakan atadı, Emniyet Müdürü'nü Başbakan atadı. Peki yarın bir gün bütün yetkilerin belediyeye devredildiği zaman ne olacak? Oslo'daki görüşmelerden sızan bilgilere göre PKK'lı militanların öz savunma gücü adı altında zabıta yapılmak suretiyle bu belediyeye yerleştirildiği ortaya çıkmıştır. Bugün Hakkari Valisi'nin saat 5'ten sonra evinden çıkamadığı, Şırnak'ta askerlerin 15 gün toplu olarak bekletilerek helikopter eşliğinde getirildiği bir ortamda bu belediyelere bu yetkileri vererek vatan toprağını nasıl koruyacaksınız? Bizim asıl karşı çıkma sebeplerimiz bunlardır."

Son zamanlarda gündemde olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Durmaz, yerel seçimlerin de erken tarihe alınabileceği duyumlarının geldiğini belirtti. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika MHP'li Durmaz: AKP'nin Amacı Türkiye'de Rejimi Değiştirmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement