MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozbey Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozbey Açıklaması

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozbey Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Siyasi ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, "Arap Baharı adı altında yeniden sınırları çizilen, yönetimleri değiştirilen etnik ve mezhepsel iç çatışmayı tetikleyen olayların birinci"...

12.08.2012 18:39

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Siyasi ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, "Arap Baharı adı altında yeniden sınırları çizilen, yönetimleri değiştirilen etnik ve mezhepsel iç çatışmayı tetikleyen olayların birinci derece tetikleyicisi ve öncüsü Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dır. Güya kendisini çağımızın Selahattin Eyyubisi sanıyor" dedi.

MHP İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programına katılan MHP Siyasi ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Hükümet ve Ana Muhalefet Partisi CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

Abbas Bozyel, AK Parti Hükümeti'nin dış politikada sınıfta kaldığını belirterek, "Sıfır sorun politikası adı altında Türkiye'nin bin yıllık itibarını, devlet irade ve terbiyesini ayaklar altına seren ve etrafımızda adeta bize ateşten gömlek giydiren politikalar uygulamamıştır. Türkiye'nin bugün çevresinde bir tek dost ülke kalmamıştır. Dost ülkeleri düşman ülke konumuna getiren de ne yazık ki AKP iktidarının büyük Ortadoğu Projesi istikametinde üstlenmiş olduğu eşbaşkanlık görevini yerine getirirken almış olduğu bir küresel gücün vazifesidir. Bu anlamda adeta yine bu hükümet küresel gücün menfaatlerine çanak tutan onun ileri karakolluğunu yapacak derece Türk milli menfaatlerini de hasıraltı eden Türkiye'nin ve etrafımızdaki ülkelerde soydaşlarımızın haklarını kırmızıçizgilerini paspas eden bir çizgi olmuştur. Irak'ın Kuzey'inde, Suriye'nin Kuzey'inde güney topraklarımızı içine alacak ileride de İran'ı da içerisine alarak büyük Kürdistan hayallerini ortaya çıkaracak Sevr'in yarım kalmış hesabı diye bize dayatılan bu vatan toprakları üzerinde uluslar arası bir proje hayata geçiriliyor" dedi.

Bozbey sözlerine şöyle devam etti:

"Arap Baharı adı altında yanı başımızda yeniden sınırları çizilen, yönetimleri değiştirilen etnik ve mezhepsel iç çatışmayı tetikleyen bu olayların birinci derece tetikleyicisi ve öncüsü güya çağımızın Selahattin Eyyubi'si olarak adlandırılan Başbakan ve AKP hükümeti tarafından ortaya çıkarıldığına şahitsiniz, bütün Türkiye şahit. Bu aslında bir Arap Baharı değil, liğme liğme edilmek istenen coğrafyada, ilmek ilmek işlenen ortaya çıkarılan bir Kürdistan'a hizmet ediyor. Vatan toprakları ciddi bir tehdit altındadır."

CHP LİDERİNE KEÇİ BENZETMESİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da sert eleştirilerde bulunan ve 'şaşkın keçi' benzetmesi yapan Abbas Bozbey, "Kemal Kılıçdaroğlu ne yaptığını kendisi de bilmiyor. İki sürü arasında kalmış şaşkın keçi gibi kimi zamana 'Kandil'dekilere gelsinler affedelim' diyor, kimi zaman gidip 'Falan yerde saldırı oldu. Orada Türkiye Cumhuriyeti Devleti özür dilemedir' diyor. Kim zaman da, terörle güya demokrasi adı altında milleti ayrıştıracak yani bin yıldır bu toprakta beraber olmuş milleti 36 etnik parçaya ayıracak Başbakan'ın görüşlerine yol veriyor, ışık tutuyor. Şimdi de diyor ki TBMM toplansın diye bağırıyor. Neyi konuşacaksınız? Terörün karşısında asayiş ve güvenlik tedbirleri varsa devlet bunu alacak her türlü imkana sahiptir ve devletin varoluş sebeplerinden biri de halkın huzurunu sağlamaktır. Bir taraftan onun ekonomik anlamda karnı tok, sırtı pek yapması gerekirken diğer taraftan da güvenlik içinde yaşamasını sağlayacak, sınırlarını koruyacak. Sizi içten bölmek isteyenlere diyorsunuz ki 'Buyurun gelin TBMM'de tartışalım' Neyi tartışalım? Teröre meşruiyet mi kazandırmak istiyorsunuz? Eylemlerin karşısında pes mi ediyorsunuz? CHP lideri Kılıçdaroğlu ne yaptığını bilmiyor. İki sürü arasında kalmış şaşkın bir keçi gibi davranıyor" ifadelerini kullandı. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozbey Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement