MHP'den Anadilde Savunma Çıkışı - Son Dakika
Politika

MHP'den Anadilde Savunma Çıkışı

MHP\'den Anadilde Savunma Çıkışı

MHP, anadilde savunma hakkı getiren kanun tasarısının ''temel kanun'' olarak görüşülmesine tepki gösterdi.

24.01.2013 14:31  Güncelleme: 15:29

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, parça parça çıkarılan yasalarla vatanın ve milletin bölünmezliğinin tehlikeye atıldığını söyledi.

Uzunırmak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulu'nda görüşmelerine başlanan, 'ana dilde savunma' imkanı getiren tasarıya ilişkin eleştirilerini dile getirdi. Tasarının birinci ve ikinci maddesinin 'ihanet yasası' niteliğinde olduğunu, diğer 11 maddesinin ise halkın beklentileri olabilecek düzenlemeler içerdiğini anlatan Uzunırmak, Türkiye'nin yasalarla, anayasalarla, etnik ve diğer alanlarda kimlik tanımlanmasıyla egemenlik paylaşımına doğru gittiğini öne sürdü. Uzunırmak, bağımsızlık iddiasından geçici bir süre için tornistan yapan bölücü örgüt PKK'nın, Türkiye'de egemenlik paylaşımına gidecek olan yolda birtakım haklar elde etmenin pazarlığını yaptığını ifade etti.

Hükümetle yapılan pazarlıkta, 'Türkiye'nin bir bölgesini ben yöneteceğim, Türkiye'yi de beraber yöneteceğiz' denildiğini öne süren Uzunırmak, Başbakan'ın da buna teslim olduğunu savundu. Başbakan Erdoğan'ın 'Terör örgütü bayrak dikebildi mi?' ifadesini kullandığını hatırlatan Uzunırmak, 3 PKK'lı kadının Diyarbakır'daki cenaze törenlerinde PKK bayrakları asıldığına işaret ederek, cenaze töreninde bir hastanenin önündeki nazlı Türk bayrağının gönderden indirildiğini, yerine PKK paçavrasının asıldığını kaydetti. Her türlü demokratik alanın karartılarak Türkiye'nin belirli bir sürece götürülmek istendiğini savunan Uzunırmak, etnik ve dinsel kimliklerle egemenlik paylaşımının ve pazarlığının yapıldığını, buna benzer süreçlerin daha önce Yugoslavya ve Çekoslovakya'da, halen ise Irak'ta yaşandığını dile getirdi. Vatanın ve milletin bölünmezliğinin, çıkarılan bu parça parça yasalarla tehlikeye atıldığını öne süren Uzunırmak, "Milletin egemenliği adeta etnik gruplarla paylaşılmaya doğru gidilmektedir. Millet egemenliğini, etnik grup tanımlamalarıyla, dinsel grup tanımlamalarıyla paylaşmak, Türk devletinin niteliklerine ve devletimizin kuruluş felsefesine en büyük darbeyi indirmek olacaktır" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'den Anadilde Savunma Çıkışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement