MHP'de Şok İstifalar - Son Dakika
Politika

MHP'de Şok İstifalar

MHP\'de Şok İstifalar

Çorum' da MHP' li 3 Belde Belediye Başkanı Ve 16 Meclis Üyesi Partilerinden İstifa Etti.

13.08.2010 17:27  Güncelleme: 19:17

MHP´DE REFERANDUM İSTİFASI

Çorum' da MHP' li 3 belde belediye başkanı ile bir belde teşkilat başkanı ve 16 meclis üyesi partilerinden istifa etti. Anayasa değişikliği ile ilgili yapılacak referanduma da, "Evet" oyu kullanacaklarını söyledi.

Turgut Özal İş Merkezi'ndeki toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen MHP' li belde belediye başkanları partilerinden istifa etti. Sungurlu İlçesi'nin Arifegazili Belde Belediye Başkanı Hamza Yağmur, Osmancık İlçesi'nin Başpınar Beldesi Belediye Başkanı Cevdet Dağ ile aynı beldenin MHP belde teşkilat başkanı Hürrem Tavlı ve Laçin İlçesi'nin Narlı Beldesi Belediye Başkanı Necati Kökçü ile 16 MHP' li meclis üyesi Anayasa değişikliği oylamasına 'Hayır' diyen partilerinden istifa ederek referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

MHP, CHP VE BDP İLE AYNI CEPHEDE

Grup adına açıklama yapan Arifegazili Belde Belediye Başkanı Hamza Yağmur, 'evetçi' ve 'hayırcı' olarak iki ayrı cephenin oluştuğunu ve MHP'nin CHP ve BDP ile aynı cephede yer aldığını söyleyerek, MHP, CHP ve BDP'nin anayasa değişikliği olmaması için çalıştığını, bunun yanı sıra terör örgütünün de 'anayasa değişikliği yapılmasın' diye eylemleri ile 'hayırcıları' desteklediğini dile getirdi. Yağmur, Anayasa'nın değişmesi gerektiğini ve 12 Eylül'de yapılacak olan referanduma destek vereceklerini belirterek, "Biz 'Evet' diyeceğiz. Çünkü Rahmetli Alparslan Türkeş'in kemiklerini sızlatayamayız. Çünkü Türkeş, Anayasa'nın değişmesi gerektiğine inanıyordu. Bunu yapacak hükümetede her türlü desteği verecekti. 12 Eylül'ün en ağır faturasını ödeyen, işkencenin her türlüsüne maruz bırakılan milliyetçilerin hatırı ve hatırası 30 yıldır bugünü beklemektedir. Bu önemli günde 'Evet' diyeceğiz ki, kimse bir daha darbe yapmaya cesaret edemesin. Terör örgütü sevinmesin, çeteler daha mutlu ve güçlü olmasın" diyerek partilerinden istifa ettiklerini söyledi.

Başkanların yanı sıra Narlı Belediye Meclis Üyeleri Niyazi Fındık, Halil Yılmaz, Vahittin Ayvacı, Aslan Çöger, Mustafa Civelek, Başpınar Belediye Meclis Üyeleri Dursun Korkmaz, Hamdi Aydın, Necati Derindere, Adil Eker, Sadık Öremiş, Arifegazili Belediye Meclis Üyeleri Kadir Bayburtlu, Mehmet Peşman, Nuri Önbaş, Ekrem Uzan, Hasan Köylü ve Mehmet Mavi'nin de MHP'den istifa ettikleri bildirildi.

MHP'den 'Evet' İstifası

Aksaray'da dün, 12 Eylül'de yapılacak referandumda oyunu 'Evet' olarak kullanacağını bildiren Eskil Belediye Başkanı MHP'li Niyazi Alçay, bugün de partisinden istifa ettiğini açıkladı.

29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde 22 bin nüfuslu Eskil İlçesi'nde belediye başkanı seçilen MHP'li Niyazı Alçay, dün, partisinin görüşünün kendisini bağlamadığını ifade ederek referandumda 'Evet' oyu kullanacağını açıklamıştı. Başkan Alçay, bugün de partisinden istifa ettiğini bildirdi.

Ülke çıkarlarının, her şeyden önce geldiğini ifade eden Alçay, "Anayasa değişikliği milletin hayrına olan bir değişikliktir. Çoktan olması gerekiyordu. O yüzden 'Evet' oyu kullanacağımı dün açıklamıştım. Yaptığım açıklamanın ardından partimden bir uyarı almadım. Ama bugün partimden istifa ettim" dedi.

Şevket ERZEN/ ÇORUM/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika MHP'de Şok İstifalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement