MHP, AKP'nin Teklifine Sıcak - Son Dakika
Politika

MHP, AKP'nin Teklifine Sıcak

MHP, AKP\'nin Teklifine Sıcak

MHP, Siyasi Partilerin Kapatılmasının Zorlaştırılmasından Yana Olduklarını Belirterek Bu Görüşünün AK Parti'ye Destek Olarak Görülmemesi Gerektiğini Açıkladı.

08.04.2008 10:33

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırılmasından yana olduklarını belirterek bu görüşünün AK Parti'ye destek olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen etkinliklere katılmak için geldiği Nevşehir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayı kabul eden Anayasa Mahkemesi'nin kendi kuralları çerçevesinde bir karar vereceğini belirten Bülent Didinmez, Türkiye'de herkesin devam eden bir davanın seyrini etkileyecek birtakım değerlendirmeler yapmasının son derece yanlış olduğunu savundu. AK Parti'nin uygulamalarının ve söylemlerinin dikkate alındığının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde görüldüğünü söyleyen Didinmez, AK Parti'nin temel tercihleri ile MHP'nin temel tercihleri arasında farklılıklar bulunduğunu vurguladı. Didinmez, "MHP olarak 23. Dönem Parlamento'da ülkenin gündemini meşgul eden meselelerle ilgili olarak çözüme dayalı bir muhalefet anlayışını ortaya koyma gayreti içerisinde olduk. Şunu ifade etmek isterim ki, MHP ayrı bir tüzel kişiliğe, AK Parti ayrı bir tüzel kişiliğe sahip bir parti.

MHP'nin temel tercihleri ile AK Parti'nin temel tercihleri arasında bir farklılık olduğunu da herkesin iyi bilmesi lazım. Ülkenin problemlerini çözümü noktasında farklı siyasi görüş ve düşüncelere sahibiz ancak siyasi partiler ortak bir noktada birlikte hareket edebilme imkanını da bünyelerinde taşımalıdır. MHP hakkında, bir kısım insanların ya da özellikle medyanın tanımladığı gibi, 'Başörtüsü probleminde AK Parti ile birlikte hareket etmiştir' yargısına varmak doğru değildir. MHP, ülke meseleleri içerisinde yer alan başörtüsü meselesinin çözümü ve gündemden çıkarılması konusunda ortak aklın gereğini yerine getirmiştir" dedi.

Demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarının en önemlilerinden birinin siyasi partiler olduğunu ifade eden MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, Türkiye'de siyasi partilerin kapatılması konusunun çok yönlü olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. MHP olarak 2001 yılında kamuoyu ile paylaştıkları anayasa değişikliği teklifinde olduğu gibi siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırılmasını istediklerini açıklayan Didinmez, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığına kastedenlerin kişisel olarak cezalandırılması ve kapatma müeyyidesinin de terörle iç içe geçmiş partilerle sınırlandırılması gerektiğine inanmaktayız. Bu anlayışımızın AK Parti'nin kurtarılması ya da AK Parti'ye destek olarak takdim edilmesine de şiddetle karşıyız. Biz Türkiye'nin birliğini, devletin birliğini, milletimizin birliğini arzu eden ve demokrasi ile hukukun üstünlüğünün Türkiye'ye yerleşmesi gerektiğine inanan bir siyasi partiyiz" şeklinde konuştu.

(MÖZ-YS-GS-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP, AKP'nin Teklifine Sıcak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement