MHP Adayı Mevlüt Karakaya: Ankara Kötü Yönetiliyor - Son Dakika
Politika

MHP Adayı Mevlüt Karakaya: Ankara Kötü Yönetiliyor

MHP Adayı Mevlüt Karakaya: Ankara Kötü Yönetiliyor

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, "Ankara kötü yönetiliyor ama aslında potansiyeli olan çok zengin bir kent." dedi.

12.12.2013 16:16  Güncelleme: 16:17

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, "Ankara kötü yönetiliyor ama aslında potansiyeli olan çok zengin bir kent" dedi.

Karakaya, Gazete Bilkent öncülüğünde düzenlenen etkinlikte Bilkent Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. 30 Mart 2014'de yapılacak yerel seçimler öncesinde MHP'nin adaylarını diğer siyasi partilerden önce açıklamaya başladığını belirten Karakaya, 4 milyon seçmenin oy kullanacağı Ankara'da seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olduğunu hatırlatan Karakaya, "Ankara, sadece içinde oturanların bir kenti olmanın çok daha ötesinde anlamı olan bir kent. Ankara, Türkiye'nin başkenti" dedi.

Başkentin genç nüfus oranının yüzde 52 olduğunu dile getiren Karakaya, "Ankara'nın geleceği de buna göre inşa edilmeli. Biz de tüm söylem ve projelerimizi buna göre oluşturmaya çalışıyoruz. Ankara'nın geleceğini Ankaralılarla gençlerle inşa etmek istiyoruz" diye konuştu.

Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün itibariyle Ankara'yı yöneten mevcut başkanın marjinal faydası tükenmiştir. Bundan sonra Ankara'ya sağlayacağı bir fayda kalmamıştır. Ankara kötü yönetiliyor ama aslında potansiyeli olan çok zengin bir kent. Ankara'nın geliri böyle bir kenti daha ihya etmeye yeter de artar bile. Ankara'nın bütçesi 6 milyar 756 milyon 100 bin. Rant olarak ifada edilen, imar, otopark ve harfiyattan oluşan ancak büyük bir bölümü bütçeye girmeyen, bütçe kadar bir kaynağın her yıl Ankara tarafından üretildiğini biliyoruz ancak bu gelirin nasıl paylaşıldığını kimlere transfer edildiğini Ankara bilemiyor. Ankara, çok zengin ama Ankaralı fakir. Ankara çok zengin ama Ankara'daki öğrenciler sefil."

-"Kimsenin yardımında azalma olmayacak"

Kentin sadece fiziksel engeli olanlar için değil hiç fiziksel engeli olmayanlar için de engelli bir şehir olduğu görüşünü dile getiren Karakaya, başkentin yeşil alanlarının da yeterli olmadığını, bisiklet yollarının bulunmadığını söyledi.

Ankara'da 400 bin ailenin sosyal yardım aldığına ve yardımların bütçedeki payının 158 milyon lira olduğuna işaret eden Karakaya, vatandaşların kendisine "Seçilirseniz bu yardımı siz verebilecek misiniz?" diye sorduğunu aktardı. Karakaya, "Bu yardımın daha fazlasını da vereceğim. Kimsenin yardımında azalma olmayacak" dedi.

Vadiler ve dereler üzerine kurulu bir kent olan Ankara'nın nefes alamadığını ileri süren Karakaya, derelerin üzerinin kapatıldığını öne sürerek, "Ankara'da 7 çay var ama gören yok, alttan akıyor. Vadiler rant uğruna tıkanmış, Ankara nefes alamıyor. Dere adları, semt adlarında kalmış" dedi.

Şehrin ayrıca söylendiği gibi yeşil bir kent olmadığını savunan Karakaya, kişi başına düşen yeşil alanın 18 metrekare olduğunun belirtildiğini ancak bu rakamın Keçiören'de 2,5 metrekare olduğu görüşünü dile getirdi.

-"AOÇ'den Gölbaşı'na monoray"

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Karakaya, Gölbaşı'ndan Türközü'ne kadar uzanan bölgeyi rekreasyon alanı haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. O alanda yürüyüş ve bisiklet yolları, atla gezinti alanları ve göletler yapmak istediklerini anlatan Karakaya, adı geçen bölgenin Ankara'nın nefes aldığı, bakir kalan tek alan olduğunu bildirdi. Karakaya, Atatürk Orman Çiftliği'nden Gölbaşı'na gidecek bir monoray yapmak istediklerini de kaydetti.

Muhabir: Fatma Can

Yayınlayan: Şükran Yücel

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Adayı Mevlüt Karakaya: Ankara Kötü Yönetiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement