'Mahalle Bakkalına Sahip Çık' - Son Dakika
Politika

'Mahalle Bakkalına Sahip Çık'

\'Mahalle Bakkalına Sahip Çık\'

'Balıkesir'de CHP'den Bakkal Açılımı; 'Ne Alırsan Al, Bakkaldan Al Kampanyası'

10.12.2010 18:33

CUMHURİYET Halk Partisi Balıkesir İl ve Merkez İlçe Örgütü, süper marketlerin her semte, her mahalleye açılmasıyla zorda kalan mahalle bakkallarına destek için, 'Ne alırsan al, bakkal amcadan al' kampanyası başlattı. CHP İl Başkanı İrfan Barış, Merkez İlçe Başkanı Ömür Boyuer, İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yılmaz, il, ilçe ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri ile Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, Vicdaniye Mahallesi Yenisu Sokak'ta bakkallık yapan Cemil Koç'u ziyaret edip, kampanyaya start verdi. İrfan Barış mahalle bakkalı Koç'tan alışveriş yaptı, hayırlı işler diledi, 1 hafta boyunca bakkallardan alışveriş yapacaklarını söyledi.

Yenisu Sokak'ta yıllardır bakkallık yapan Cemil Koç'un dükkanında kampanyayı CHP'lilerle başlatan Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl, İl Başkanı İrfan Barış ile Merkez İlçe Başkanı Ömür Boyuer'e esnafa, özellikle de bakkallara gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ederek şunları söyledi:

''Hepimizin hayatında mahalle bakkalı mutlaka olmuştur. İlk alışveriş yaptığımız, veresiyenin ne demek olrduğunu öğrendiğimiz, 'Babam gelince öder' dediğimiz bir mahalle bakkalımız mutlaka olmuştur. Mahalle bakkalı mahallemizin muhtarı gibidir. Bir adres sormak gerektiğinde uğradığımız yer mahalle bakkalıdır. Mahallemizin bekçisidir. Mahalleye gelen yabancı birini göz hapsine alır. Mahalle bakkallı mahallenin kileri gibidir. Herhangi bir saatte, ne zaman ihtiyacımız olduğunda, hemen gider kapısını tıklatır ve ihtiyacımızı karşılarız. Mahalle bakkalı mahallemizin bankası gibidir. Paramız olmadığında veresiye defterine yazdırırız. Mahalle bakkalı mahallemizin emanetçisi gibidir. Evimizin anahtarını teslim ederiz, çocuğumuza harçlığını vermesini isteriz. Küresel sermayenin, Türkiye'ye kuralsız bir şekilde davet edilmesiyle hepimizin sosyal ve ekonomik hayatındaki değişmeler başladı. Büyük marketler kredi kartlarını hayatımızın bir parçası yaptı. Balıkesirliler'den bu hafta boyunca hiç olmazsa bir alışverişlerini mahalle bakkallarından yapmasını öneriyorum.'

CHP İl Başkanı İrfan Barış, kredi kartsız kredinin olduğu mahalle bakkalına sahip çıkılması gerektiğini düşünerek, kampanyayı başlattıklarını belirtti. Balıkesir'de bin 150 mahalle bakkalı olduğunu belirten Barış, ''Bugün bakkallarımıza sahip çıkmazsak, yarın terzilerimize, kunduracılarımıza, küçük esnafa sahip çıkmazsak sosyal patlama olur. Küçük esnafımızın mutlaka korunması gerekir' dedi.

Daha sonra, Bakkal Cemil Koç'un dükkan camına Balıkesir Bakkallar Bayiler Odası'nın kampanya nedeniyle hazırlattığı 'Bakkalınız diyor ki' başlıklı, ''Büyük alışveriş marketlerinde bulamadıklarınız, 'trafikte vakit kaybetmeden alışveriş imkanı', 'misafirinize mahcup olmadan alışveriş imkanı', 'televizyondaki filmden vazgeçmeden (reklam arasında) cips kola takviyesi', 'yemeğiniz soğumadan içeçeğiniz', 'bebeğiniz ağlamadan sütünüz', 'Daha fazla ilgi, daha fazla anlayış, daha yakın, daha hızlı, daha masrafsız alışveriş bizde. O halde buyrun dükkan sizin' yazılı afiş yapıştırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Mahalle Bakkalına Sahip Çık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement