Kuşak ve Yol İnisiyatifi: Çin'in Küresel Kalkınma Vizyonu - Son Dakika
Politika

Kuşak ve Yol İnisiyatifi: Çin'in Küresel Kalkınma Vizyonu

Kuşak ve Yol İnisiyatifi: Çin\'in Küresel Kalkınma Vizyonu

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in önderliğindeki Kuşak ve Yol İnisiyatifi, dünyanın en popüler kamu mallarından biri haline gelerek gelişmekte olan ülkelere kalkınma fırsatı sunuyor. Beijing'de düzenlenen 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu, inisiyatifin başarılarını paylaşmak ve ortak refaha doğru ilerlemek için tarihi bir fırsat sunuyor.

18.10.2023 17:11

BEİJİNG, 18 Ekim (Xinhua) -- 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu için dünyanın dört bir yanından devlet liderleri, iş dünyası yöneticileri ve akademisyenler Beijing'e gelirken, tüm gözler konuklarını ağırlayan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in üzerinde.

Xi'nin küresel kalkınma vizyonunun imzası niteliğindeki Kuşak ve Yol İnisiyatifi, sadece 10 yıl içinde dünyanın en popüler kamu mallarından biri haline gelerek gelişmekte olan pek çok ülkeye kalkınma atılımı yapma fırsatı sundu.

Beijing'de düzenlenen forum, inisiyatifin kayda değer başarılarına yenilerini eklemek ve ortak refaha doğru ilerlemek üzere tüm üyelere tarihi bir fırsat sunuyor.

Xi, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ni neden önerdi? İnisiyatifin başarısının ardında ne var? ve Xi, inisiyatif sayesinde ne elde etmeyi umuyor?

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Politika Kuşak ve Yol İnisiyatifi: Çin'in Küresel Kalkınma Vizyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement