Kızılay'dan "Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor" Kampanyası - Son Dakika
Politika

Kızılay'dan "Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor" Kampanyası

Kızılay\'dan "Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor" Kampanyası

Kızılay Balıkesir Şubesi "Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor" Kampanyası Çerçevesinde, 45 Defa Kan Bağışında Bulunan Vatandaşlara Plaket Takdim Etti.

28.05.2008 12:58

Kızılay Balıkesir Şubesi "Kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor" kampanyası çerçevesinde, 45 defa kan bağışında bulunan vatandaşlara plaket takdim etti.

Kızılay Balıkesir Şubesi düzenli kan bağışının sağlanması için yeni kan alma birimini hizmete soktu. Kızılay'ın başlattığı "Kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor" kampanyası çerçevesinde vatandaşları düzenli ve bilinçli kan bağışı hususunda bilgilendirdiklerini söyleyen kan merkezi doktoru Tolga Gezer, ekip sıkıntıları olsa da şimdiye kadar görevlerini başarı ile yerine getirdiklerini belirtti. Gezer "Balıkesir için şuanda kan sorunu yok. Hastanelerden herhangi bir talep geldiği anda en hızlı ve en sağlıklı biçimde kanı kendilerine ulaştırıyoruz.Genel merkezimizin başlattığı kampanya ile vatandaşları bilinçlendiriyoruz. Çünkü bazı hastanelerde takas yolu ile kan alınıyor. Bu riskli bir olaydır. Kan bağışı zorlama ile değil, gönüllülük esasına dayanmalıdır. Kampanyalar çerçevesinde okullarda da eğitim çalışmaları yapılıyor. Balıkesir Üniversitesi ile 3 yıldır ortak projeler gerçekleştiriyoruz. Balıkesir Üniversitesi'nden toplanan kan, İstanbul'daki tüm üniversitelerden toplanan kan bağışlarından daha fazla. Bu bilinçte olan öğrenciler ileriki yıllarda da kan bağışına devam ettikleri takdirde önümüzdeki yıllarda da kan bağışı hususunda sıkıntı yaşamayız" dedi.

Bugüne dek 45 kez kan bağışında bulunan Muhittin Söyleyici ve Uğur Erol isimli vatandaşlara Kızılay tarafından plaket verildi. Kızılay Balıkesir Şubesi gezici istasyonlar ile Balıkesir'deki birçok noktada vatandaşları kan bağışı konusunda bilgilendirirken, gönüllü kişilerden de kan alıyor.

(BD-MŞ) 28.05.2008 12:55 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kızılay'dan 'Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement