Kış Lastiği ve Emniyet Kemerinin Yasal Zorunluluk Teklifi - Son Dakika
Politika

Kış Lastiği ve Emniyet Kemerinin Yasal Zorunluluk Teklifi

Kış Lastiği ve Emniyet Kemerinin Yasal Zorunluluk Teklifi

CHP'li Dinçer, standart dışı lastik kaplanmasına ve kış lastiği takılmaması ile emniyet kemeri kullanılmamasına 166 lira para cezası öngören kanun teklifi verdi.

03.02.2014 16:45

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, araçlarda standart dışı lastik kaplanmasına, kış lastiği takılmaması ve emniyet kemeri kullanılmamasına idari para cezası öngören kanun teklifi verdi.

Dinçer'in TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi, standart dışı ya da mevsim koşullarına uymayan lastiklerle kazalarda ölüm ve yaralanma oranını önemli ölçüde azaltan emniyet kemeri kullanılmasını yasal zorunluluğa bağlamayı amaçlıyor.

Teklif, servis freni, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklarla park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücülere 80 lira, standartlara uygun kaplanmayan, teknik şartlara ve mevsimsel ihtiyaca uygun olmayan lastik kullanan sürücülere 166 lira idari para cezası verilmesini öngörüyor.

Seyir halindeki sürücülerin ve yolcuların güvenliğine ilişkin olarak; emniyet kemerinin, çocuklar için hazırlanmış aparatlı bağlama sisteminin, koruma özelliğine sahip başlık ve koruma gözlüğünün, yönetmelikle belirlenen diğer koruma sistemlerinin kullanılmasının zorunlu olmasını içeren teklif, emniyet kemerinin kullanılmaması nedeniyle bazı araçlarda bulunan sesli uyarı sistemini devre dışı bırakmak amaçlı aparatların araçta bulundurulması veya kullanılmasını da yasaklıyor.

Teklif, bu hükümlere uymayanlara 166 lira idari para cezası verilmesini içeriyor. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kış Lastiği ve Emniyet Kemerinin Yasal Zorunluluk Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement