Kırım'daki Gerginlik - Son Dakika
Politika

Kırım'daki Gerginlik

Kırım\'daki Gerginlik

BBP Genel Başkanı Destici: "Türkiye Cumhuriyeti devleti, Kırım'ın kaderinin belirlenmesinde, Kırım Türkü kardeşlerimizin iradelerini hiçe sayan adımların, hukuken ve siyaseten yok hükmünde olduğunu ilan etmelidir"

04.03.2014 11:28

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kırım'daki gerginliğe ilişkin  "Türkiye Cumhuriyeti devleti, Kırım'ın kaderinin belirlenmesinde, Kırım Türkü kardeşlerimizin iradelerini hiçe sayan adımların, hukuken ve siyaseten yok hükmünde olduğunu ilan etmelidir" değerlendirmesini yaptı.

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Rusların Kırım Özerk Bölgesi'ni işgale başlamasını ve ülkedeki tüm stratejik merkezleri ele geçirmesini derin endişe ile takip ettiklerini belirterek, bölgede kan akıtılmasının ve insani olan her şeyin ortadan kaldırılmasının çok tehlikeli başka sonuçları da tetikleyeceğini ifade etti.

Bölgedeki savaş gerginliğinin bir an evvel azaltılması gerektiğine işaret eden Destici, "Tüm taraflar arasında barışçı diyaloğun teşvik edilmesi için her türlü gayret sergilenmelidir. NATO, AB ve Türkiye, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması yönünde Rusya'yı uyarma işlerini bir an önce bırakıp ivedilikle somut adımlar atmalıdır" görüşünü dile getirdi.

"Türk dış politikasını yönlendirenlerin Kıbrıs'ı da ihmal etmeden, Ortadoğu'dan biraz olsun uzaklaşarak Karadeniz'e odaklanmasının vakti geldiğini" öne süren Destici, Rus işgalcilerin desteğinde, Kırım'da katliamlara neden olabilecek ve büyük çaplı düşmanlıkların başlangıcı sayılabilecek kanlı bir provokasyon hazırlığı olduğunu savundu.

Çeçen Devlet Başkanı Kadirov'a bağlı güçler ile Rus yanlısı İnguşetya Başkanı Yevkurov'a bağlı güçlerin Kırım'da Rusya ile birlikte savaş provaları yapmaya başladığını iddia eden Destici, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti, Kırım'ın kaderinin belirlenmesinde, Kırım Türkü kardeşlerimizin iradelerini hiçe sayan tüm atılan adımların, hukuken ve siyaseten yok hükmünde olduğunu ilan etmelidir. Karadeniz ve bölgede uluslararası siyasi ve askeri tüm haklarımızı, avantajlarımızı ve imkanlarımızı kullanmaktan çekinmemeliyiz. Soy, dil, din, kültür ve tarih bağlarıyla sıkı sıkıya bağlı olduğumuz Kırımlı kardeşlerimiz hakkında duyduğumuz kaygıları, tüm Türk dünyasına, İslam alemine ve dünya kamuoyuna duyurmalı, bu saldırı ve işgalleri durdurmak üzere harekete geçmeleri için onları da çağrımıza ortak etmeliyiz. Rusya'ya son olarak açık ve net olarak şu söylenmelidir:  Sen yanlış bir adım atarsan biz, onu durdurmak için iki doğru adım atmaktan çekinmeyiz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kırım'daki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement