Kılıçdaroğlu, Şehit Ailesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu, Şehit Ailesini Ziyaret Etti

Kılıçdaroğlu, Şehit Ailesini Ziyaret Etti

Şehit ailesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorunu konusunda, "Bir araya gelmek, oturup konuşmak gerek."

04.08.2012 21:36

Şehit ailesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorunu konusunda, "Bir araya gelmek, oturup konuşmak gerek. Bu sorun çözülmezse ileride çok daha büyür ve başımıza büyük belalar açar. Bunun için iyi niyetle yola çıktık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1 Ağustos tarihinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Astsubay Üstçavuş Ahmet Ünver'in Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Arkum Beldesinde yaşayan ailesini ziyaret etti. Şehidin babası Durmuş Ünver, annesi Meryem Ünver, uzman çavuş ağabeyi Mehmet Ünver ve küçük kardeşi Mahmut Ünver ile şehidin 1 ay önce nişanlandığı Emsal Göçmen'e taziye dileklerini ileten CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Partiler bir araya gelmeli konuşmalıyız. Niye konuşmuyoruz? Anayasa konusunda bir araya geliyoruz, konuşuyoruz. Terör konusunda da gelelim. Bu sorun 30-40 yıldır sürüyor. Ucunda ölüm var. Bedelini vatandaşlar ödüyor. Bu sorunu çözmemiz lazım" diye konuştu.

ŞEHİT ANNESİ DE ÇÖZÜM İSTEDİ

Kılıçdaroğlu, "Acıyı siyasetçiler mi çekiyor; hayır" deyince araya giren şehidin annesi Meryem Ünver, "Siyasetçiler acı çekmiyor. Bu acı dursun artık. Anneler ağlamasın. Yeter artık. Teröre bir çare" diye konuştu. Konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu ise, "Bir araya gelmek, oturup konuşmak gerek. Bu sorun çözülmezse ileride çok daha büyür ve başımıza büyük belalar açar. Bunun için iyi niyetle yola çıktık. Destek verirlerse biz de elimizden gelen katkıyı sunarız. Bu dert bitsin, bu ülkenin gündeminden çıksın. 2 ayda gelen şehit sayısı 60'ı açtı. Yazık günah insanlara" ifadelerini kullandı.

"KOMŞUNUN RAHATSIZLIĞI SİZE DE YANSIR"

Suriye'de yaşanan olaylara değinen Kılıçdaroğlu, "Komşunun rahatsızlığı size de yansır. Sadece ülkemiz içinde değil, komşularımızla da huzur olması lazım. Suriye ile bir savaş, bir çatışma, bir içişlerine müdahale, bu da doğru bir olay değil. Bakın mübarek Ramazan ayındayız, orada insanlar birbirini öldürüyor. Kim istiyor bunu? Niye insanlar birbirini öldürsün? Elinde beyzbol sopasıyla mesaj veriyor oralara. Yazık günah değil mi oradaki insanlara? Onların çoluk çocukları var, onların gelecek beklentileri var. Bizim komşumuz. Yarın bunların tamamı gidecek ama biz onlarla baş başa kalacağız. E onlarla huzur içinde olmazsak, barış içinde olmazsak Türkiye'de rahatsız olur" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu, Şehit Ailesini Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement