Kılıçdaroğlu, MYK Değişikliğini Yalanladı - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu, MYK Değişikliğini Yalanladı

Kılıçdaroğlu, MYK Değişikliğini Yalanladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK'da değişiklik olacağına ilişkin iddiaları yalanladı.

23.04.2013 21:38  Güncelleme: 21:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK'da değişiklik olacağına ilişkin iddiaları yalanladı. Kılıçdaroğlu, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmesiyle ilgili olarak ise, "Hiç kimsenin tüzüğü, kuralları ihlal etme hakkı da özgürlüğü de yoktur. Kuralları ihlal eden bedelini öder" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın, Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamayı hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin tüzüğü, kuralları ihlal etme hakkı da özgürlüğü de yoktur. Kuralları ihlal eden bedelini öder" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'na babasını kaybeden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i arayıp aramadığı da soruldu. CHP lideri, Orgeneral Özel'i aradığını ve başsağlığı dilediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekilleriyle ilgili bir soru üzerine ise, "Çözüm yeri neresi? Parlamento. Ama parlamento çözmüyor. Çözmüyorsa, halkın kolektif vicdanı dediğimiz beklentiyi tam karşılamamış oluyor. Sorunumuz o. Herkes şikayetçi ama kimse çözmüyor. O zaman parlamento görevini yapmıyor demek" değerlendirmesinde bulundu.

"KOMİSYONA ÜYE VERMEMİZ YÜRÜTME ORGANININ İŞİNE MÜDAHALE ANLAMINA GELİR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te kurulan Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu'na CHP'nin üye vermemekte kararlı olup olmadığı sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Yürütme organı olmadığı için bizim oraya milletvekili vermemiz, yürütme organının işine müdahale anlamına gelir. Eğer hukuktan yanaysanız, oraya milletvekili vermeyeceksiniz. Eğer gerçekten bir araştırma komisyonu ise bu sorun nasıl çözülür diye milletvekilleri bir araya gelecekse, elbette biz de milletvekili görevlendiririz. Arkadaşlarımız gider, sorunun çözümüne yönelik düşüncelerini açıklarlar. Şu anda sorunun çözümüne yönelik orada bir şey tartışılmayacak. Süreç ile parlamento nasıl irtibatlandırılacak bu var. O da parlamentonun görevi değil. Bugün özellikle, hukuk vurgusunu yaptım. Kurtuluş Savaşı'nın başlamasından bu yana, parlamento hiçbir zaman hukuk dışına çıkmamıştır. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerini düşünün, sürecin en başından beri parlamento, ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kendisi hep hukuk zemininde yürümüştür. Süreç içinde bir haklılık vardır. O nedenle tavrımız bu. Kendileri bir komisyon kurmuşlarsa, bakalım, kendileri süreçle parlamentoyu nasıl irtibatlandıracaklar, göreceğiz."

"MYK'DA DEĞİŞİKLİK YOK"

Kılıçdaroğlu'na, MYK'da değişiklik yapılıp yapılmayacağı da soruldu. "MYK'da değişikliği sizden duyuyorum" diyen CHP lideri, iddialar için "Yok öyle bir şey" dedi. Kılıçdaroğlu, görevinden istifa eden Gülseren Onanç'la ilgili bir soru üzerine de yeri ve zamanı geldiğinde Onanç'ın yerine birisinin atanabileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin CHP'nin hazırladığı manifestonun nasıl bir şey olacağını sorması üzerine şunları kaydetti:

"İki hazırlığımız var. Birincisi; demokrasi ve özgürlük bildirgesi. Daha önce 16 madde açıklamıştım. Bu metin üzerinde biraz daha çalışıyoruz. İkincisi; yaşanan süreçle ilgili bir tutum belgesi üzerinde çalışılıyor. Soru-cevap şeklinde. Bunun da ilk taslakları bitti. Arkadaşlarımız şu anda değerlendiriyorlar. Sanıyorum o da 4 Mayıs'a yetişir, Parti Meclisi'nde görüşürüz."

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın resepsiyona katılmamasıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Bunu Erdoğan'a sormak lazım" diyerek, Başbakan Erdoğan'ın Anıtkabir'deki törenlere de katılmadığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, resepsiyonda yaklaşık 20 dakika kaldıktan sonra Meclis'ten ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu, MYK Değişikliğini Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement