Karşıyaka Belediye Başkanı Durak'tan Birlik Mesajı - Son Dakika
Politika

Karşıyaka Belediye Başkanı Durak'tan Birlik Mesajı

Karşıyaka Belediye Başkanı Durak\'tan Birlik Mesajı

CHP Parti Meclisi’nde ilçe adaylarının onanmasının ardından örgüt içinde istifa ve ayrışmalar ardı ardına geldi.

11.02.2014 17:34

CHP Parti Meclisi'nde ilçe adaylarının onanmasının ardından örgüt içinde istifa ve ayrışmalar ardı ardına geldi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, aday gösterilmeyeceğinin nezaketen bir telefonla bildirilmemesi dolayısı ile üzgün olduğunu belirterek, "Kimseye kırgın değilim. Gün yaraları sarma günüdür. Bugün ayağa kalkmalı ve toparlanmalıyız. Karşıyaka'nın idealleri herşeyin ötesindedir. Herkesi CHP'nin zaferi için omuz omuza mücadeleye çağırıyorum" dedi.

Aday gösterilmeyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka Belediye İl binasında bir basın toplantısı düzenledi. Kimseye kırgın olmadığını ancak aday gösterilmeyeceğinin en azından bir telefonla bildirilmesi gerektiğini belirten Durak, şöyle konuştu: "Aday açıklama sürecindeki üslup ve yöntemden dolayı üzgünüm. 10 yıldır, her seçimde Karşıyaka'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyunu yukarıya taşıyan, son anketlerde yüzde 81'lere ulaştıran bir Belediye Başkanı'na, aday gösterilmeyeceği, asgari bir nezakette olsa bir telefonla bildirilebilirdi. Bu koltuklar geçicidir. Vatandaşın emanetidir. Bununla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Bunu, aylarca önce Sayın Genel Başkanımıza iletmiştim. Yola devam etmemi isteyen bizzat kendisi oldu. Bunun üzerine yeniden aday oldum. Bugün bunun tabi ki, bir önemi yok."

"BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ"

Aday adaylığı sürecinden yara alarak çıkıldığını ancak partinin zarar görmemesi için sükunetlerini koruduklarını aktaran Durak, sözlerine şöyle devam etti: "Gün yaraları sarma, tahribatları onarma günüdür. Bütün arkadaşlarımdan; gerçek birer CHP'li olma sorumluluğuyla, neden olunan tahribatın giderilmesinde, bizimle el ele kol kola mücadele etmelerini bekliyorum. Bugün ayağa kalkmalı ve toparlanmalıyız. Karşıyaka'nın idealleri, bizim şahsi beklentilerimizin çok ötesindedir. Bu bir koltuk savaşı değildir. Şahsi ikbal beklentilerimizi bir kenara bırakıp, ülkemizin içinden geçmekte olduğu ciddi süreçte, tüm aydınlık yüzlü insanlarımızın motivasyon kaynağı, Karşıyakamıza sahip çıkmak, şanlı altı oklu bayrağımızı, bu kentin surlarında dalgalandırmak zorundayız. Önümüzde, zorlu bir süreç daha bizi bekliyor. Tarihi bir önem taşıyan bir seçime hazırlanıyoruz. Aydınlık yarınların sigortası, Cumhuriyet Halk Partisi'nin şanlı altı oklu bayrağına, bu ülkenin, onurlu her bir vatandaşının güvenli geleceğine, Karşıyakamıza, Cumhuriyetimize karşı sorumluluklarımız var. Aday adaylığı süreci artık geride kalmıştır. Şimdi, el ele, omuz omuza vererek sahaya inme zamanıdır. Yakasında altı oklu rozeti taşıyan, her bir Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşımı, bu mücadeleye çağırıyorum. Yerel seçimlerin sonuçlarında CHP'nin zafer kazanmasını istiyorum."

Durak, bundan sonraki süreçte sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinin sunulduğu ilçenin topyekun bir saldırıya, ağır baskılara maruz kalacağını öne sürdü. Saldırılara karşı tek yürek tek yumruk duracaklarını söyleyen Durak, sözlerine şöyle devam etti: "Şunu unutmayalım ki; biz, bugün burada hedef olarak, kazanmayı değil rekor kırmayı koyuyoruz. 30 Mart sabahı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Karşıyaka'daki her bir neferiyle birlikte, bir destana imza atacağız. Siyasi yaşamıma devam ediyorum. 31 Mart sonrası partimin sade bir neferi olarak siyasi yaşamımı devam ettireceğim. Kurucu ilçe başkanı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nden kopmam kesinlikle mümkün değildir."

"HERKES GİDER AMA BEN BURADAYIM"

Durak, bir gazetecinin "Aday gösterilmeme nedeni Kocaoğlu olabilir mi?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Yorum yapmayacağım. Belediye başkanlarıyla bir araya gelmek, kucaklaşmaktan daha güzel bir şey olamazdı. Ancak her şey farklı yorumlandı. Önümüzdeki süreç bütün başkanların yan yana geldiği bir süreç olur. Ama bizim böyle bir sorunumuzun olması mümkün değil."

Durak, diğer partilerden teklif gelmesi üzerine nasıl bir yol izleyeceğinin sorulması üzerine de, "Mutlaka diğer partilerden aranırsınız. Ama ben CHP'liyim. Kesinlikle partiden kopmam, koparılmam. Herkes gidebilir ama ben buradayım" cevabını verdi.

Karşıyaka'da, büyük bir dönüşüme imza attıklarını belirten Durak, başkanlığı süresince pek çok belediyenin telaffuz dahi edemediği rakamları ortaya koyup 650 milyon lirayı aşkın yatırımla yüzlerce projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Durak, siyaset yolculuğunun 37'inci yılını doldurduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı: "Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında başladığım bu yolculukta, partimin tüm değerli üyeleriyle birlikte nice çileli yollardan geçtik. Demokrasinin kesintiye uğradığı yıllardan bugünlere uzanan bu yolculukta, partimin her kademesinde, onur ve gururla hizmet verdim. Acıları, mutlulukları hep birlikte yaşadık. Önümüze konan tüm engellere rağmen, ilkelerimizden ödün vermeden yürüdük, yürümeye de devam ediyoruz. 37 yıl boyunca, Karşıyaka'da sürdürdüğüm siyaset yaşamımda, partimin bana verdiği, tüm görevleri yerine getirirken, hiç yalan söylemedim. Şahsi çıkarlarımı, hırslarımı partimin önünde tutmadım. Kurultay delegeliği, ilçe başkanlığı, il yöneticiliği ve 10 yıldır belediye başkanlığı görevinde ne kendimin, ne ailemin ne de yol arkadaşlarımın yüzünü yere eğdirecek bir davranış içinde bulunmadım. Gerçek bir Cumhuriyet Halk Partili olmaya çalıştım." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Karşıyaka Belediye Başkanı Durak'tan Birlik Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement