Karaman'da Belediye Başkan Adayları Tanıtıldı - Son Dakika
Politika

Karaman'da Belediye Başkan Adayları Tanıtıldı

Karaman\'da Belediye Başkan Adayları Tanıtıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu milletin birlik ve beraberliğinin bozulamayacağını, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, projelerini engellemeye çalışanlara izin vermeyeceklerini söyledi.

09.02.2014 14:25

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu milletin birlik ve beraberliğinin bozulamayacağını, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, projelerini engellemeye çalışanlara izin vermeyeceklerini söyledi.

30 Mart mahalli seçimleri öncesi AK Parti Karaman il ve ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım programına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ile Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve çok sayıda partili katıldı. İlk olarak kürsüye gelen Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu adaylara seslenerek, "Sevgili adaylarım Allah izin verirse kazanacaksınız ve sizi ilk tebrik eden de ben olacağım. Kazanmaktan başka çaremiz yok. Bazılarımız belki enkaz devralacak ama başınızı dik tutacaksınız. Böyle insanlardan Allah yardımını esirgemez. Millet karşısında başı dik olan, vizyon sahibi liderler istiyor. Biz partinin ak sakalları olarak sizin daima yanınızda olacağız. Yaşadığımız sürece bu böyle devam edecek. Allah yardımcınız olsun" dedi.

Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise "30 Mart seçimleri ülkenin en kritik virajlarından birisidir. Türkiye'nin milletimizin bu kutlu yürüyüşünde önünü kesmek isteyenler var. Türkiye'de ne zaman seçim varsa her zaman oyunlar oldu, her zaman planlar oldu. Önümüze set çekmek isteyenler oldu. Şimdi de yerel seçimlere giderken AK Partiyi itibarsızlaştırma hareketleri görüyoruz. Tam seçime giderken düğmeye bastılar. Biz hiçbir zaman yolsuzluğu savunmayız. Yapanlar bunun hesabını verecektir. Bu zamana kadar kimseye fırsat vermedik bundan sonra da vermeyeceğiz. 30 Mart'ta milletimizin iradesine güveniyoruz. Millet, 30 Mart'ta Başbakanına sahip çıkacaktır" diye konuştu.

"30 MART'TA SANDIKLARI PATLATMALIYIZ"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lüfti Elvan da, Karaman'ın artık mazeret üretmediğini, iş ve AŞ ürettiğini dile getirdi. Karamanlı sanayicinin Karaman'ın kalkınması için çalıştığını belirten Bakan Elvan, "Biz istikrarlı ortam oluşturuyoruz. İlimiz için, bölgemizin kalkınması için sanayicilerimiz de gece gündüz çaba sarf ediyor. Onların önünü açmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Artık Karamanımız denize ulaşan tüm dünyaya ulaşan bir il konumuna gelmiştir. Artık sizler Karaman'dan Akdeniz'e 2,5 saatte ulaşacaksınız. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Hızlı tren ihalesine inşallah 2 ay içinde çıkıyoruz. 2,5 saatte sizi Mersin'e, Adana'ya kavuşturacağız. Geçmişte hayal bile edilemezdi. Sizin güçlü iradenizle gerçekleştirdik bunları. Siz destek verdiniz biz bu büyük projeleri, ses getiren projeleri gerçekleştirdik. Bu projeleri engellemeye çalışanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar var. Nasıl bu ülkeyi istikrarsızlaştırırız düşüncesinde olanlar var. Halkımızı fakirleştirmeye çalışanlar var. Ülkemizin vesayet altında kalmasını isteyenler var. Bunları istemiyorsanız 30 Mart'ta sandıkları patlatmalıyız, rekor üstüne rekor kırmalıyız. Vesayete karşı canı pahasına mücadele eden bir Başbakanımız var. Ülkemizin refahı için, mutluluğu için her şeyi yapan bir Başbakanımız var. 30 Mart Karaman'ın Türkiye'nin güzel günlere yürümesinin bir adımı olacak" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN HER YERİ TEK BİR MİLLETTİR"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, Konya ve Karaman'ın kardeş iki şehir olduğuna vurgu yaptı. İki ilden de en az yüzde 70 oy oranı beklediğini açıklayan Bakan Davutoğlu, "O zaman iki bakana da en güzel hediyeyi vermiş olursunuz. Bütün ilçeleri ve beldeleri almak yetmez bu seçim sadece bir mahalli seçim değildir. O yüzden üzerimize geliyorlar. Şimdi yeni bir nöbet vaktidir. 10 yılda birçok devrim yaşandı. Ulaştırma alanında, sağlık alanında, eğitim alanında büyük devrim yaşandı. Daha çok şeyler yapılacak inşallah. 2001 yılında ümitleri kırılmış, heyecanı solmuş Türkiye'den 12 yıl içinde başı dik dünyanın her yerinde sözü dinlenen onurlu bir ülke olduk. Bu özgüven mayası her şeyin başlangıcı. İsteniyor ki tekrar ümitsizliğe düşelim. İsteniyor ki bu millet duraklasın, dizinin dermanı kesilsin. 2013 yılını gezi olaylarıyla 17 Aralık manipülasyonlarıyla hatırlamak isteyenler olacak. Ama 2014 yılı çözüm süreciyle hatırlanacak. İsteniyor ki şu veya bu şekilde bu süreç dursun. Biz de diyoruz ki ne yaparsanız yapan bu milletin birlik ve beraberliğini etkileyemeyeceksiniz. Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi her tarafı tek bir millettir. Bizim için bir kişi 75 milyon kişidir, 75 milyon kişi bir kişidir. 2013 deyince Eylül ayında ilan edilen demokratikleşme paketiyle birlikte başörtü yasağı ebediyen kalktı artık meclisimizde de başörtülü hanımlar var. Kimse bundan sonra hiçbir vatandaşımıza ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapamayacak. 2013 yılında IMF'ye son takisidi ödedik, borcu kapattık. Allah bu devlete bu millete borçlar önünde eğilme zilletini yaşatmasın. Bizim Suriye politikamızı eleştiriyorlar. Halkına karşı keskin nişancı kullanan, füzelerle camileri yerle bir eden zalim Esad rejimine karşı çıkmıyorlar, bizi eleştiriyorlar. Biz sonuna kadar onların yanında olacağız onlara giden yardımları birileri durdurmak isteyebilir. Kim karşı çıkmaya çalışırsa çalışsın son nefesimize kadar dünyadaki bütün mazlumların yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Karaman'ın il ve ilçe belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Karaman'da Belediye Başkan Adayları Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement