Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Bingöl'de Sağlık Alanında Sessiz Devrim Yaşandı" - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Bingöl'de Sağlık Alanında Sessiz Devrim Yaşandı"

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Bingöl\'de Sağlık Alanında Sessiz Devrim Yaşandı"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de sağlık alanında sessiz bir devrim yaşandığını belirterek, “Zaman içerisinde gerçekleştiği için, bazen fark edemiyoruz ama bir geçmişe baktığımız zaman 100 milyonun üzerinde bir yatırım var” dedi.

26.02.2014 18:53

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de sağlık alanında sessiz bir devrim yaşandığını belirterek, "Zaman içerisinde gerçekleştiği için, bazen fark edemiyoruz ama bir geçmişe baktığımız zaman 100 milyonun üzerinde bir yatırım var" dedi.

Çeşitli temaslar bulunmak üzere Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağız- Diş Sağlığı Merkezi hizmet binaları açılış töreni ile 5 adet ambulansın hizmete alınması törenine katıldı.

Bingöl İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir'in açılış konuşmasıyla başlayan programda konuşma yapan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, "Sağlık hizmetlerinin kalitesi, gelişmiş olan toplumların en önemli göstergelerden bir tanesidir. Bu hizmeti etkin, verimli, zamanında, yaygın ve eşit olarak sunulması dünyada gelişmişlik alameti olarak belirlenmiştir. Ülkemiz son yıllarda sağlık alanında tabiri caizse bir devrim gerçekleştirmiştir" dedi.

"İNSANLAR CESETLERİNİ ALAMIYORDU"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, sağlık alanında yapılan iyileştirmelere dikkat çekti. Konuşmasına Kanuni Sultan Süleyman'ın, 'Halk içinde muteber bir şey yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi' sözüyle başlayan Bakan Yılmaz, "Üç kıtaya, yedi iklime hükmeden hükümdar, en değerli şey olarak sağlığı göstermiş bizde Türkiye İstatistik Kurumu olarak bazı çalışmalar yapıyoruz. Mutluluk endeksi dediğimiz bir çalışmamız var. İnsanlar ne ile mutlu olur diye bakıyoruz. İnsanları mutlu kılan birçok faktör var fakat iki tanesi ön plana çıkıyor birincisi aile, ikinci sağlık. Bu iki unsur insanların mutlu olmasında en belirgin unsur bizde hükümet olarak başından beri dört alana öncelik vereceğiz dedik. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Yatırımlarımızı ve projelerimizi buna göre ayarladık. Bütçemizden en yüksek payı eğitime veriyoruz, sağlığa veriyoruz. Yeni personel alımlarında en büyük desteği yine Eğitime, sağlığa, adalete, emniyete veriyoruz. Türkiye son 10 yılda çok büyük mesafeler aldı. Hastanelerde insanların ölüp kaldığı, cesetlerini alamadığı günleri belli bir yaşın üstünde olan insanlar hatırlıyorlar. Kuyrukları hatırlıyorlar. Bir ilaç yazdırmak için insanımızın ne kadar çile çektiğini, Bingöl'de insanlarımız hatırlıyorlar" dedi.

"BİNGÖLDE SESSİZ DEVRİM YAŞANDI"

Bingöl'de sağlık alanında sessiz bir devrim yaşandığını kaydeden Bakan Yılmaz, "Zaman içerisinde gerçekleştiği için, her yıl gerçekleştiği için, bazen fark edemiyoruz ama bir geçmişe baktığımız zaman 100 milyonun üzerinde bir yatırım var. Bunlar inşaat yatırımı donanımı, personele getirilen imkanı saymıyoruz. Bunlarla birlikte sağlık alanında Bingöl'de yeni bir döneme girdik. Şuanda bütün ilçelerimizde tamamladık tesislerimizi, sadece Kiğı ilçemiz kaldı onu da bu sene gerçekleştiriyoruz. Adaklı entegre hastanemizi de hizmete alacağız. Devlet hastanemizi yeniliyoruz koğuş sistemi bitecek artık. Odalarda birer, ikişer, üçer kişilerin kaldığı modern, insanımıza yakışır bir devlet hastanemizi şuanda inşa ediyoruz. O bitince eski hastaneyi yıkıp, yeniden diğeriyle bütünleşecek şekilde gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

"YIKMAYA DEĞİL, YAPMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Hükümetin diğer alanlarda da yatırımlarını sürdüğünü kaydeden Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Sağlık alanında olduğu gibi diğer alanlarda da hizmetlerimizi yaptık yapmaya devam edeceğiz. Biz hep şunun altını çiziyoruz. Söz söylemek kolay, slogan atmak kolay, ideolojik bir takım söylemlerde bulunmak kolay, yıkmak kolay, eleştirmek kolay hakaret etmek kolay ama biz toplum olarak şuna ihtiyaç duyuyoruz; yıkmaya değil, yapmaya ihtiyacımız var. Boş sözlere sloganlara değil, icraata ihtiyacımız var. Bugüne kadar Bingöl halkı bizi mahcup etmedi, bize destek verdi bizde buna karşılık Bingöl halkından aldığımız güçle halkımıza hizmet etmeye çalıştık. Biz hiç kimseye efendilik yapmak için bu makamlarda değiliz. Beylik ağalık yapmak için bu makamlarda değiliz. Biz toplumumuza hizmet etmek için, hizmetkar olmak için bu makamlardayız bundan sonra da aynı anlayışıyla devam edeceğiz."

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelelerini kesen Bakan Yılmaz, binalarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Yücel Barakazi, Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Yılmaz: 'Bingöl'de Sağlık Alanında Sessiz Devrim Yaşandı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement