Kalkınma Bakanı Yılmaz - - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Yılmaz -

Kalkınma Bakanı Yılmaz -

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çözüm sürecini sabote etmek için, çözüm sürecini eksik bırakmak için Başbakan'a saldırıyorlar, bu hükümetin istikrarına saldırıyorlar" dedi.

23.03.2014 01:34

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çözüm sürecini sabote etmek için, çözüm sürecini eksik bırakmak için Başbakan'a saldırıyorlar, bu hükümetin istikrarına saldırıyorlar" dedi.

Malatya Bingöllüler Derneği yöneticileri ve üyeleriyle bir düğün salonunda bir araya gelen Yılmaz, yaptığı konuşmada, 30 Mart'taki seçimlerin artık yerel seçimin çok ötesine geçtiğini, son yaşanan olaylarla farklı bir özellik kazandığını belirtti.

Seçimlerin adeta bir referandum olacağını dile getiren Yılmaz, "Biz, Türkiye'de istikrarın sürmesini istiyorsak, çözüm sürecinin devam etmesini istiyorsak, huzur ortamı istiyorsak kurulan tuzakları boşa çıkarmamız lazım" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Sadece çözüm sürecinden size bir şey söylemek istiyorum; böyle bir Başbakan olmasa, gövdesini taşın altına koyan bir Başbakan olmasa, böyle güçlü bir hükümet olmasa bu kadar ağır bir soruna hiçbir hükümet el atabilir miydi ben soruyorum? İşte bunu birileri biliyor. Çözüm sürecini sabote etmek için, çözüm sürecini eksik bırakmak için Başbakan'a saldırıyorlar, bu hükümetin istikrarına saldırıyorlar. Onlar istiyorlar ki Türkiye eski günlerine geri dönsün, o kriz günlerine geri dönsün, kardeş kavgalarının olduğu günlere geri dönsün, ekonomisi büyümesin, Türkiye gelişmesin, kalkınmasın, dünyada bu kadar etkili bir güç haline gelmesin. Bunların derdi bu."

- "Başbakan'ın yanında olacağız"

Yılmaz, Türkiye üzerine oynanan bu oyunu 30 Mart'ta bozacaklarını belirterek, "Bu seçimde Başbakan'a saldıranlara karşı Başbakan'ın yanında olacağız inşallah. Türkiye'nin istikrarına saldıranlara karşı Türkiye'den yana, Türkiye'nin istikrarından yana olacağız inşallah. Çözüm sürecine, huzura saldıranlara karşı çözümden yana, huzurdan yana olacağız inşallah. Ekonomik, sosyal kalkınmamıza engel olmaya çalışanlara karşı kalkınmadan yana olacağız, gelişmeden, refahtan yana olacağız inşallah. Laflara, ideolojilere bakmayacağız, icraata bakacağız, hizmete bakacağız" ifadelerini kullandı.

- "Biz, özgürlüklerden yanayız"

Son 10 yılda inanç özgürlüğü anlamında da büyük adımlar attıklarını dile getiren Yılmaz, başörtülülerin üniversitelere rahat gidebildiğini, kamu kurumlarında rahat çalışabildiklerini, Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi'nin okullarda seçmeli ders olarak rahatça okutulduğunu ve her isteyenin istediği dili konuşabildiğini belirtti.

Özgürlükler yolunda daha da adımlar atacaklarını ifade eden Yılmaz, "Biz, özgürlüklerden yanayız. Biz, yasaklardan yana değiliz. Yıllarca bu topluma giydirilmiş cenderelerden bu toplumu çıkarıyoruz ve normalleştiriyoruz. Demokraside ve ekonomide ülkemizi ileriye taşıyoruz. Bunu daha ileriye taşımamız için 2023 vizyonumuz için de her geçen yıl daha iyiye gitmemiz için bir tek şart var; sizin duanız ve desteğiniz. Siz, duanızı ve desteğinizi eksik etmediğiniz sürece biz de hükümet olarak her alanda sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Malatya Cevdet Yılmaz

Muhabir: Ramazan Kaya

Yayınlayan: Ahmet Ekici

İlişkili Haberler

4 1890279 Malatya 22 Mar 2014 19:27

Yayınlayan Servis: Malatya

Bülten: Genel Yerel Internet Malatya

A- A A+

Kategori: Politika

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

- "Bu seçim, Türkiye'ye rota çizecek bir seçimdir. Önümüzdeki 10 yılın, 20 yılın yol haritasını ortaya çıkaracak bir seçimdir"

MALATYA Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 30 Mart'taki yerel seçimlerin önemine dikkati çekerek, "Bu seçim, Türkiye'ye rota çizecek bir seçimdir. Önümüzdeki 10 yılın, 20 yılın yol haritasını ortaya çıkaracak bir seçimdir" dedi.

Yılmaz, Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Buzluk köyü Başpınar mezrasında kalabalık bir topluluğa hitaben yaptığı konuşmada, yerel seçimlere sayılı günler kaldığını belirterek, "Türkiye, çok önemli bir seçime hazırlanıyor ancak bugün içinden geçtiğimiz süreçte artık yerel seçimin de genel seçimin de ötesine geçmiş, adeta bir referandum gibi bir seçim yaşayacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin son 10 yılda ekonomisini büyüttüğünü, demokrasisini geliştirdiğini dile getiren Yılmaz, "Türkiye, son 10 yılda milletin değerleriyle uyum içinde özgürlükleri arttırdı. AK Parti, Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, bütün etnik gruplarıyla, bütün inanç gruplarıyla milletin partisi oldu, sizin partiniz oldu" dedi.

Yapılan reformlara ve demokraside atılan adımlara dikkati çeken Yılmaz, ekonomiyi ve bütçeyi büyüttüklerini belirterek, "Allah'a şükürler olsun eskisi gibi açık veren bir bütçemiz yok. Türkiye, dünyada kriz yaşanırken bunu hissetmeyen ender ülkelerden biri oldu. Geçmişte enflasyonlar vardı, yüksek faizler vardı, bankacılık krizleri vardı. Bunlar artık geçmişte kalmış, neredeyse kimsenin hatırlamadığı kötü hatıralar olarak tarihin sayfalarında yerini aldı" şeklinde konuştu.

- "Türkiye, 2023'e doğru emin adımlarla yürüyor"

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin ekonomisiyle dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline geldiğini vurgulayarak, "Türkiye, 2023'e doğru emin adımlarla çok şükür yürüyor. Biz, bütün bu hizmetleri, bütün bu başarıları geçmişin sorunlarını çözerek, geçmişin kısıtları altında yaptık" dedi.

Türkiye'nin bugün çok daha büyük bir ekonomisi ve sağlıklı bir bütçesi olduğunu kaydeden Yılmaz, "İnşallah önümüzdeki 10 yıl yeni bir atılım yılı olacak. İnşallah hizmetlerimizi katlayarak devam ettireceğiz. Değerli kardeşlerim, AK Parti, laf partisi değildir. AK Parti, icraat partisidir. AK Parti, hizmet partisidir" diye konuştu.

Bu seçimlerde halkın, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara cevap vereceğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu seçimlerde bir tercih yapacağız, Başbakan'dan mı yanayız Başbakan'a saldıranlardan mı yanayız, bunun kararını vereceğiz. Bu seçimlerde Türkiye'de, Malatya'da istikrardan mı yanayız kaos ve kargaşa çıkarmaya çalışanlardan mı yanayız, bunun kararını vereceğiz. Devam eden bir çözüm sürecimiz var, kardeş kavgasını önlüyoruz, analar ağlamasın, ülkemizde birlik, beraberlik olsun, ülkemiz enerjisini içinde harcamasın, dış dünyayla rekabette harcasın diyoruz, çözüm sürecini yürütüyoruz. İşte bu seçimde yine bunun kararını vereceğiz. Çözümden mi yanayız kavgadan mı yanayız, huzurdan mı yanayız yoksa çatışmadan mı yanayız, bunun kararını vereceğiz. Bu seçimlerde büyüyen, güçlenen, gelişen Türkiye'den mi yanayız yoksa o eski günlerin, 1990'lı yılların koalisyon yapılarından, kriz ortamlarından mı yanayız, bunun kararını vereceğiz."

- "Bu seçim, Türkiye'ye rota çizecek bir seçimdir"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bu seçimin Türkiye'nin kader seçimi olduğunu belirterek, "Bu seçim, Türkiye'ye rota çizecek bir seçimdir. Önümüzdeki 10 yılın, 20 yılın yol haritasını ortaya çıkaracak bir seçimdir. Küçük meseleleri bir tarafa koyalım, kişisel tartışmaları bir tarafa koyalım ve memleketimizin bu kader seçiminde her zaman olduğu gibi Malatya olarak, Yazıhan olarak mührümüzü vuralım. Sandıklardan çok güçlü bir şekilde bir ses verelim ve bu tuzakları bozalım" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Yılmaz - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement