"Kadın Erkek Eşit Değil" - Son Dakika
Politika

"Kadın Erkek Eşit Değil"

"Kadın Erkek Eşit Değil"

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, "Allah Hepimizi Farklı Yaratmış.

04.03.2011 19:51  Güncelleme: 23:04

Samsun'a gelen AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, "Allah hepimizi farklı yaratmış. Hiçbirimizin kadın erkek olarak birbirimize eşit olduğumuzu iddia etmemiz mümkün değil. Ancak bizim burada eşitlik iddiamız, hak ve fırsatların, özgürlüklerin kullanılması anlamında eşitlik iddiasıdır. Bu da herkese bahşedilen ve verilmesi gereken bir haktır" dedi.

Samsun İl Genel Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından "19 Mayıs Kenti Samsun'da 21'inci Yüzyıl Kadın Vizyonu" konulu panel düzenlendi. Panele Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı.

Panelde konuşmacı olarak yer alan AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, son yıllarda ilerlemeler kaydedilmiş olmasına karşın kadın erkek fırsat eşitliği alanında istenilen duruma gelinmediğini belirterek, "Kadın- erkek eşitliği demiyorum çünkü kadın erkek eşitliği dediğiniz zaman maalesef bunu yanlış anlamalara sebebiyet veriyor. Ya da yanlış kullanmalara, ithamlara sebebiyet veriyor. Allah hepimizi farklı yaratmış. Hiçbirimizin kadın erkek olarak birbirimize eşit olduğumuzu iddia etmemiz mümkün değil. Fiziki olarak mümkün değil. Ancak bizim burada eşitlik iddiamız hak ve fırsatların özgürlüklerin kullanılması anlamında eşitlik iddiasıdır. Bu da herkese bahşedilen ve verilmesi gereken bir haktır. Bu fırsatlar tanındığı zaman kadınlarımıza neler yapılabildiği neler yapabildikleri de ortadır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Kadın Erkek Eşit Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement