İzmir'de 'Hayır' Mitingi - Son Dakika
Politika

İzmir'de 'Hayır' Mitingi

İzmir\'de \'Hayır\' Mitingi

TKP, ÖDP, Emek Partisi, Halkevleri Tarafından Düzenlenen 'AKP Anayasası'na Hayır' Mitingi Bornova'da Yapıldı.

05.09.2010 21:18  Güncelleme: 22:03

Türkiye Komünist Partisi, ÖDP, Emek Partisi, Halkevleri tarafından düzenlenen 'AKP Anayasası'na Hayır' mitingi Bornova'da yapıldı. TKP, ÖDP, Emek Partisi ve Halkevleri tarafından düzenlenen mitinge DİSK, KESK İzmir Şubeler Platformu, Alevi-Bektaşi Dernekleri Federasyonu ve Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri de destek verdi.

Bornova Stadı önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi Bornova Meydanı'na kadar yürüdü. Burada TKP adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Kurtuluş Kılıçer, 12 Eylül ile hesaplaşmanın Başbakan Tayyip Erdoğan'a kalmadığını söyleyerek, '12 Eylül'de top peşinde koşturanların hak peşinde koşarken darağacında can verenlerin adını ağızlarına almaya hakları yoktur. Tayyip'e sormak lazım (Sana mı kaldı 12 Eylül Darbesi'nin hesabını sormak) sen değil misin Özal zamanının bürokratlarına bakanlık veren" dedi.

AK Parti'nin referandum propagandasında vesayet rejiminden söz ettiğini dile getiren Kılıçer, "Bu ülkede olsa olsa sermaye vesayeti vardır, sermaye diktatörlüğü vardır, Fettullah Gülen'in vesayeti vardır" diye konuştu.

ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen de AK Parti'nin telaş içerisinde iktidarın gücünü referandum için kullandığını beblirterek, "AKP ülkeyi cemaatçi, piyasacı bir yapıya dönüştürmek istiyor. Yargıyı ele geçirip cemaatleri sorgulayamaz hale getirmeyi amaçlıyor, bu anayasa referandumu Fettullahçıların önünü açmak için yapılıyor" dedi.

Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol ise AK Parti'nin ülkeye deli gömleği giydirmeye çalıştığını belirterek, "Darbe çocuğu olan bir partinin darbe ile hesaplaşacağını söylemesi kadar büyük bir yalan yoktur. Demokratız diyorlar 26 maddeyi bir torbaya koyup halkı kandırıyorlar. Bunlar olsa olsa torbacı olur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından miting olaysız olarak dağıldı.

İZMİR- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İzmir'de 'Hayır' Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement