İzmir'de CHP'ye toplu katılım töreni - Son Dakika
Politika

İzmir'de CHP'ye toplu katılım töreni

İzmir\'de CHP\'ye toplu katılım töreni

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Geçmişte merkez sağda siyaset yapan yurttaşlarımızı 'siz sağda çalıştınız' diye itmek yanlıştır, bu ayrımın ideolojik temeli yoktur" dedi.

16.11.2013 21:02

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Geçmişte merkez sağda siyaset yapan yurttaşlarımızı 'siz sağda çalıştınız' diye itmek yanlıştır, bu ayrımın ideolojik temeli yoktur" dedi.

Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlenen düzenlenen toplu katılım töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP saflarının günden güne kalabalıklaştığını belirterek, iktidarın uygulamalarından rahatsız olan birçok kesimin, kurtuluşu CHP çatısı altında aradığını söyledi.

"Yargı ve polisin, siyasi iktidarın şube müdürlükleri haline geldiğini, toplumun vicdanını kanatan kararlar ve eylemlerin gerçekleştirildiğini" ifade eden Keskin, " Türkiye'nin bu girdaptan kurtulması gerekiyor, bu zalim, zorba iktidardan sıyrılması gerekiyor. Böyle bir sıyrılmayı gerçekleştirmek için büyük bir demokratik restorasyona ihtiyaç vardır. Bunun artık sermaye sınıfının öncülüğünde gerçekleştirilmesi hayal olmuştur. Yeni bir toplumsal sınıfın, sivil başkaldırı ve direnişi gerçekleştirme mecburiyeti vardır. Bu siyasi mücadelenin adı, sosyal demokrasidir" diye konuştu.

Keskin, "toplum nezdinde itibarsızlaştırma gayretine" rağmen ülkenin bugün sosyal demokrasiye çok daha fazla ihtiyaç duyduğunu anlatarak, ülkenin, çok kazanan azınlıkla çok kaybeden çoğunluk olmak üzere ikiye bölündüğünü belirtti.

Sosyal demokratlar olarak dayanışma ve bütünleşmeye ihtiyaç duyduklarını, geçmişte yaşanan tartışmaların yarattığı kırgınlıkların geride bırakılması gerektiğini vurgulayan Keskin, partinin, geniş kesimlere hitap eden yapıya bürünmesinin önemine dikkati çekti.

Keskin, bu amaçla toplumda ne kadar insan varsa, ahlaki çizgisi doğru, sola inanan, emeğiyle hayatını kazanan herkese, bu partinin kapılarının açcılması gerektiğini dile getirerek, "İddialarımızı, ideolojimizi hayata geçirmek için büyümek, genişlemek zorundayız. Geçmişte merkez sağda siyaset yapan yurttaşlarımızı 'Siz sağda çalıştınız' diye itmek yanlıştır, bu ayrımın ideolojik temeli yoktur. Adalet Partisi'ne, Anavatan'a, Doğru Yol'a oy veren yurttaşlarla CHP'ye oy veren yurttaşlar arasında, hedef kitle açısından bir fark yoktur. Buralarda insanların farklı partilere bölünmesi, sömürgenin temel kuralı olan 'böl-parçala-yönet'in hayata geçirilmesidir" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Türkiye'nin kutuplaşma, ayrışma içinde olduğunu belirterek, kimsenin bu ayrışmalardan endişe duymaması, sosyal demokrasinin şemsiyesine güvenilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin tüm renkleri ve etnik kökenlerinin tören salonunda bir araya geldiğini ifade eden Tanrıkulu, "Türkiye'nin tüm sorunlarına, bir yerde farklı başka yerde farklı bir şey söylemeden çözüm üretiyoruz. Bizim alnımız açık" dedi.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan yardımcıları Keskin ve Tanrıkulu ile Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Başkanı Ali Engin, CHP'ye son dönemde üye olduğu belirtilen 6 bin kişiyi temsilen belirlenen 200 isme, parti rozeti taktı.

Törende, eski İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk ve eski AK Parti milletvekili adaylarından Doğan Bayram ile farklı siyasi partilerde görev alanların yanı sıra Göztepe taraftar temsilcilerine de rozet takıldı.

-adnan keskin

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İzmir'de CHP'ye toplu katılım töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement