İstifada 'Olcay Hanım' Faktörü - Son Dakika
Politika

İstifada 'Olcay Hanım' Faktörü

İstifada \'Olcay Hanım\' Faktörü

Baykal'ın Görevinden İstifa Kararını Eşiyle Birlikte Aldığı Ortaya Çıktı.

10.05.2010 16:25

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı görevinden istifasını eşiyle birlikte düşündüğünü bildirerek, 'Sayın Baykal'ın eşiyle de konuştum. Kesin kararlı olduklarını söylediler. 40 yıllık bir yıldız, bugün siyaset sahnesinden kaymıştır' dedi.

Baykal'ın istifasını televizyondan öğrenen CHP İzmir İl Başkanlığı'nda şaşkınlık ve üzüntü yaşanıyor. Bazı partililerin üzüntülerini İl Başkanı Ekrem Bulgun ile paylaştıkları ve gözyaşlarına engel olamadıkları görüldü.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Bulgun, Türkiye'nin 40 yıldan bu yana yetiştirdiği bir devlet adamının bir yıldız gibi siyaset sahnesinden kaydığını söyledi. Baykal'a bundan sonraki yaşamında başarı dileyen Bulgun, kaset olayının nasıl oynandığının, kimler tarafından organize edildiğinin ortaya çıkması gerektiğini belirtti.

Bu tür olaylardan ülkeye zararı olacağını kaydeden Bulgun, '40 yıllık bir yıldız bugün maalesef siyaset sahnesinden kaymıştır. Yeri zor doldurulacak. Türkiye'nin bütün ihtiyaçlarını, gidişini, siyasetini önceden tahmin ederek ikaz etme durumunda kalan bir genel başkan zor yetişir. Biz örgüt olarak Deniz Baykal'ın her zaman yanında olacağız. Sivil kalmak isterse arkadaşlığımız devam eder. Kendisine bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum' diye konuştu.

- 'EŞİYLE KARAR VERDİ'-

Kaset olayının ardından Baykal'ı aradığını ve kendisine Ankara'ya gelmek istediğini söylediğini anlatan Bulgun, '(Acele etmeyin birkaç gün düşüneceğim) demişti. Demek ki istifayı düşünmüş, eşiyle düşünmüşler. Çünkü eşiyle de konuştum. Kesin kararlı olduğunu söylediler. Yapacak bir şey yok. MYK'nın alacağı kararlara saygılıyız' dedi.

Bulgun, Kurultay'da Deniz Baykal'ın yeniden genel başkanlığa seçilmesi için örgüt olarak bir girişimde bulunulup bulunulmayacakları yönündeki soruya 'Kurultayda bu şekilde bir hareket olur ama kendisinin artık kabul edeceğini zannetmiyorum. Bunu iki kez kabul etti. Durmadı, ithamlar bitmedi. Nereye gitse 'yaşlısın çekil' dediler çekildi; 'yine gel' dediler. Gelirse, 'bu oyun' derler' yanıtını verdi.

(RMZ-MV-EHK) - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İstifada 'Olcay Hanım' Faktörü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement