İstanbul Merkezli Operasyon - Son Dakika
Politika

İstanbul Merkezli Operasyon

İstanbul Merkezli Operasyon

"CHP'li Demir: "Bu bir plan da olabilir.

19.12.2013 14:50

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Bu bir plan da olabilir. Batı kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bu olayın ortaya çıkabilmesi için hükümetin bu hukuksal süreçte müdahil olmaması gerekir" dedi.

Demir, Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de muhalif olanların cezalandırıldığını savunan Demir, bunlardan birinin de TMMOB olduğunu söyledi. Odaların idari ve mali açıdan Bakanlıklar tarafından denetleneceğini belirten Demir, buradaki amacın, peşkeşe, talana karşı çıkan odaların cezalandırılması olduğunu öne sürdü. Demir, AK Parti'nin, kendisi ile uzlaşmayan odaları "itaatsiz" olarak değerlendirdiğini iddia etti.

TMMOB Başkanı Başkan Mehmet Soğancı da odalarda akçeli bir şeyin söz konusu olmadığını, kendilerinin, insan sevgisi nedeniyle hizmet ettiklerini söyledi. 'Padişahım çok yaşa' değil 'kral çıplak' dediklerini belirten Soğancı, iktidarın bunun için odaları işlevsiz hale getirmek istediğini iddia etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP'li Demir, İstanbul merkezli operasyonun 3 bakan ile sınırlı olduğunu düşünmediğini hükümetin de bu işin içinde olduğunu, bu nedenle hükümetin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Demir, Gezi olaylarında polise ikramiye veren hükümetin şimdi polisi cezalandırdığını savundu.

Fezleke hazırlanacağına ilişkin iddialarla ilgili soruyu da yanıtlayan Demir, "Hükümetin, bakanların bu noktaya düşmesi, bizim tasvip ettiğimiz, hoş gördüğümüz bir olay değil. Keşke Türkiye bunları yaşamasaydı. Ama keşke daha önceki olayları da Türkiye yaşamasaydı. Birçok insan haksız yere, sahte CD'lerle yıllardır acı çekiyor. Parayla ilgili olanlarında belki para da konmuş olabilir. Yani bu bir plan da olabilir. Ama özellikle batı kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bu olayın ortaya çıkabilmesi için hükümetin bu hukuksal süreçte müdahil olmaması gerekir" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İstanbul Merkezli Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement