İsrail'in, ''Hamas, Şifa Hastanesi'nden ilaçları çalıyor'' iddiasını Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı - Son Dakika
Politika

İsrail'in, ''Hamas, Şifa Hastanesi'nden ilaçları çalıyor'' iddiasını Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrailli hesapların yaptığı, ''El Şifa Hastanesi'nde bir doktorum. Hamas hastaneye saldırıp ilaçlarımızı çalıyor.'' şeklindeki paylaşımı yalanladı. Açıklamada, ''Şifa Hastanesi'nde çalışan birçok doktor ve hemşire, bu kişiyi daha önce hiç görmediklerini belirtmişlerdir. Ayrıca, kadının Arapça aksanının kötü olduğu, Arapçadaki 'ayn' ve 'he' gibi bazı sesleri telaffuz edemediği tespit edilmiştir.'' denildi.

12.11.2023 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail propaganda hesaplarınca paylaşılan bazı görüntülerde geçen "El Şifa Hastanesi'nde bir doktorum. Hamas hastaneye saldırıp ilaçlarımızı çalıyor. şeklindeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

İSRAİL'İN BİR PAYLAŞIMI DAHA YALANLANDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Gazze'de katliam yapan İsrail'in bir yalanını daha çürüttü. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrailli hesaplar tarafından yapılan, "El Şifa Hastanesi'nde bir doktorum. Hamas hastaneye saldırıp ilaçlarımızı çalıyor." şeklindeki paylaşımın asılsız olduğunu belirtti.

"KADIN, EL ŞİFA HASTANESİ ÇALIŞANI DEĞİL"

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, görüntülerdeki kadının elindeki stetoskop ve arkasındaki logoyu gösterme çabalarının dikkati çektiği, bölgedeki sağlık kuruluşları ile irtibata geçilerek bilgi alındığı belirtildi. Bölgedeki basın mensupları ve sağlık kuruluşlarının El Şifa Hastanesi'nden edindiği bilgilere göre, İsrail'in yaydığı görüntülerdeki kadının El Şifa Hastanesi çalışanı olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Şifa Hastanesi'nde çalışan birçok doktor ve hemşire, bu kişiyi daha önce hiç görmediklerini belirtmişlerdir. Ayrıca, kadının Arapça aksanının kötü olduğu, Arapçadaki 'ayn' ve 'he' gibi bazı sesleri telaffuz edemediği tespit edilmiştir."

İsrail'in El Şifa Hastanesi iddiaları doğru çıkmadı
İsrail\'in, \'\'Hamas, Şifa Hastanesi\'nden ilaçları çalıyor\'\' iddiasını Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsrail'in, ''Hamas, Şifa Hastanesi'nden ilaçları çalıyor'' iddiasını Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement