İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Senem: "Provakatif Olaylara Gelmeyelim" - Son Dakika
Politika

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Senem: "Provakatif Olaylara Gelmeyelim"

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Senem: "Provakatif Olaylara Gelmeyelim"

İşçi Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Nusret Senem, Berkin Elvan’ın ölümü sonrası çıkan olayları değerlendirdi.

15.03.2014 21:34

İşçi Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Nusret Senem, Berkin Elvan'ın ölümü sonrası çıkan olayları değerlendirdi. Senem, "Provakatif olaylara gelmeyelim" dedi.

Ardahan'ın Damal ilçesinde seçim çalışmalarına katılan Senem, Silivri'de duvarların yıkıldığını belirterek, "Silivri duvarlarının yıkılması aslında Türk milletinin zaferidir, öyle görmek lazım. Genel Başkanımız da ifade etti, Türk milletine bizi siz tahliye ettiniz dedi. 13 Aralık 2012'de yüz binler Silivri duvarlarına dayandı ve orada barikatları yıktı" dedi.

Berkin Elvan'ın ölümünden sonra yaşanan olaylarla ilgili sağduyu çağrısında bulunan Senem, "Milyonların ayağa kalktığı, mücadele ettiği yerlerde hiçbir gerginlik olmaz, hiçbir provakatif eylem başarı kazanamaz. Ama bunu provake etmekle kitleleri bu mücadelelerden soğutmak, parçalamak için çeşitli girişimler olur ve geçmişte çok oldu? Terör eylemleri olur, bu kitle mücadelelerini provake ederek başka yerlere sokmaya çalışanlar olur. Milletimiz buna kesinlikle prim vermez. Bakın Berkin Elvan'ın cenazesinin hemen ardından öldürülen bir kardeşimiz daha oldu. Bir provakatif grup gece karanlığında gencimizin ölümüne neden oldular. Fakat millet o geçmiş deneyimlerden de ders alarak bu provokasyonu esas olarak bir kenara itti ve benimsemedi. Bu çocuklarımızın babaları çok güzel bir şekilde herkese örnek olacak bir davranış gösterdiler. Ölenlerin her ikisi de bizim çocuğumuzdur. Çocuklarımızı millete karşı yapılan tertiplerin aleti yapmayın dediler. Esas olarak bunu söylediler. Bu her yerde böyle görünür. Millet bu konuda soğukkanlı, İşçi Partisi de bu konularda çok deneyimlidir. Bizde o kardeşlerimizin, o iki acılı babanın duygularını paylaşıyoruz ve onlarla birlikte bu provakatif olayları engelleyecek gücümüz de var, deneyimimiz de var" diye konuştu.

Senem, daha sonra kahvehaneleri ziyaret ederek vatandaşlardan 30 Mart seçimleri için destek istedi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Senem: 'Provakatif Olaylara Gelmeyelim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement