"İş Kazalarının Birisi de Taşeronlaşma" - Son Dakika
Politika

"İş Kazalarının Birisi de Taşeronlaşma"

"İş Kazalarının Birisi de Taşeronlaşma"

CHP'li Gürsel Tekin, iş kazalarının nedenlerinden birisinin de taşeronlaşma olduğunu söyledi.

18.01.2013 13:13  Güncelleme: 13:11

Zonguldak'ta, 8 madencinin yaşamını yitirdiği kaza nedeniyle Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) başsağlığı ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, iş kazalarının nedenlerinden birisinin de taşeronlaşma olduğunu söyledi. Kamudaki taşeronlaşmaya son vermek için parti olarak yapılması gereken düzenlemelerinin hazır olduğunu belirten Tekin, "Eğer mevcut iktidar partisi bunu uygun görürse hiç olmazsa bu arkadaşlarımızın ölümü bu işe bir vesile olmuş olur diye düşünüyorum" dedi.

Gürsel Tekin, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Halil Furat ve partililerle Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Gürsel Tekin, GMİS'e geçti. Tekin, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş'a, 7 Ocak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 8 madencinin yaşamını yitirdiği kaza nedeniyle başsağlığı diledi. Tekin, iş kazalarının artık iş cinayetlerine dönüştüğünü, bunun en önemli nedenlerinden birisinin de taşeronlaşma olduğunu söyledi. Taşeronlaşmanın köleleşme düzeni içinde yürüdüğünü ve bu konuda yapılması gereken düzenlemelerinin hazır olduğunu ifade eden Tekin, şöyle dedi:

"Emeğin kentinden çağrı yapmak istiyorum. En azından kamuda çalışan, köleleştirilmiş, hiçbir sosyal güvencesi olmayan yüzbinlerce insanımızın sosyal güvence ve sendikalı hale kavuşması için yapılması gereken bütün düzenlemelerimiz hazır. Eğer mevcut iktidar partisi bunu uygun görürse hiç olmazsa bu arkadaşlarımızın ölümü bu işe bir vesile olmuş olur diye düşünüyorum. Burada da böyle bir çağrı yapmak istiyorum. İş kazası olmaktan çıkıp iş cinayetlerine dönen bu durumun son bulmasını diliyorum."

Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir'i makamında ziyaret eden Tekin, buradaki konuşmasında da sivil toplum örgütlerinde seçimlerin kanunlarla dizayn edilemeyeceğini söyledi. Tekin, "5 kez seçiliyorsa adam iyi hizmet ediyorsa 30 kez seçilsin. Ona bakarsan siyasetçilere bakalım. 5 kezi bırak ölene kadar devam ediyor" dedi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'İş Kazalarının Birisi de Taşeronlaşma' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement