İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Direniş grupları İran'dan emir almıyor - Son Dakika
Politika

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Direniş grupları İran'dan emir almıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Direniş grupları İran\'dan emir almıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Ortadoğu'daki direniş gruplarının bağımsız hareket ettiklerini ve İran'dan emir almadıklarını söyledi. Kenani, ABD'li yetkililerin İran'ı bölgesel direniş gruplarını yönlendirmekle suçlamasına yanıt olarak, bu grupların kendi çıkarları ve ülkelerinin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini belirtti. Ayrıca Kenani, ABD'nin İsrail'e sağladığı destek ve kabul edilemez tedbirlerin bölgede gerilimi artırabileceğini ve direniş gruplarının yeni cepheler açabileceğini ifade etti.

14.11.2023 12:26

ÇEKİM TARİHİ: 13 Kasım 2023

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün konuşmasından çeşitli görüntüler

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Ortadoğu'daki direniş gruplarının "İran'dan emir almadıklarını ve bağımsız hareket ettiklerini" söyledi.

Kenani, Pazartesi günü İran'ın başkenti Tahran'da düzenlediği haftalık basın toplantısında, İran'ı bazı bölge ülkelerindeki ABD üslerini hedef almak üzere "bölgesel direniş gruplarını yönlendirmek ve onlara emir vermekle" suçlayan ABD'li yetkililerin iddialarına yanıt olarak söz konusu açıklamaları yaptı.

Sözcü, "Bu gruplar kendi hesapları ve çıkarlarının yanı sıra ülkelerinin ve halklarının çıkarları doğrultusunda bağımsız olarak karar verir ve gerekli adımları atarlar" diye konuştu.

Kenani, ABD'yi diğer ülkelere suçlamalar yöneltmek yerine, " İsrail'e ( Gazze'ye yönelik saldırılarında) topyekun destek sağlama yaklaşımını ve kabul edilemez tedbirlerini gözden geçirmeye" çağırdı. Sözcü, bu yaklaşım ve tedbirlerin bölgede gerilimin artmasına ve direniş gruplarının yeni cepheler açmasına neden olabileceğine işaret etti.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Tahran'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Politika İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Direniş grupları İran'dan emir almıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement