İnsan hakları için sokak dansı etkinliği - - Son Dakika
Politika

İnsan hakları için sokak dansı etkinliği -

İnsan hakları için sokak dansı etkinliği -

CHP İzmir İl Başkanlığınca, Dünya İnsan Hakları Haftası dolayısıyla sokak dansı etkinliği düzenlendi.

15.12.2013 16:32

CHP İzmir İl Başkanlığınca, Dünya İnsan Hakları Haftası dolayısıyla sokak dansı etkinliği düzenlendi.

İnsan haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan etkinlik için Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelen Arkadaş Tiyatro Topluluğu üyeleri, dans etti. Üzerinde "din özgürlüğü", "vicdan özgürlüğü", "çocuk gelinlere hayır" gibi sloganlar yazılı tişörtlerle teatral dans gösterisi sunan gençlere çevredeki vatandaşlar da eşlik etti.

Yaklaşık 15 dakika süren dansın sonunda "Çözüm CHP" pankartı açıldı.

Etkinliği izleyen CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, gazetecilere yaptığı açıklamada, partisinin hukuka, adalete, demokrasiye önem verdiğini belirterek, programlarında demokrasinin daha kalıcı olması için adil bir düzeni öngördüklerini söyledi. Saygılı, sokak dansları ile barış havasını her yerde egemen kılmak istediklerini ifade etti.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu da İnsan Hakları Haftası dolayısıyla düzenledikleri etkinliğin halka dokunan bir eylem olduğunu kaydederek, "Tiyatrocu arkadaşlarımızla beraber gençliğin kızlı erkekli bir eylemi. Özellikle genç arkadaşlarımızın bu eylemi yapması İzmir halkına bir şey anlatıyor, 'hakkıma, hukukuma, kişisel özgürlüklerime dokunma, dokunursan yanarsın' diyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İnsan hakları için sokak dansı etkinliği - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement