İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin dava 15 Haziran'da görülecek - Son Dakika
Politika

İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin dava 15 Haziran'da görülecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 15 Haziran Perşembe günü Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. İddianamede, İmamoğlu dahil 7 isim hakkında 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

13.06.2023 14:24  Güncelleme: 15:38

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 15 Haziran Perşembe günü Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

7 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin hazırladığı rapora istinaden Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 7 kişi hakkında iddianame hazırladı. Avukatının, İmamoğlu'nun ihale sürecinin hiçbir aşamasına dahil olmadığı, talimatı veya yönlendirmesi olmadığı ve imzası bulunmadığını belirttiği ihale ile ilgili olarak kamunun 250 bin lira zarara uğratıldığı iddia edildi. İddianamede, İmamoğlu dahil 7 isim hakkında ''ihaleye fesat karıştırma'' suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

15 HAZİRAN'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Savcılık, İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkında kamuoyunda ''siyasi yasak'' olarak bilinen Türk Ceza Kanunu'nun ''Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma'' başlıklı 53. maddesinin uygulanmasını da talep etti. İmamoğlu, 15 Haziran perşembe günü hakim karşısına çıkacak.

"HESAP VERMEYE HAZIRIZ"

Konuya ilişkin konuşan İmamoğlu, "Beylikdüzü döneminden kalma, Danıştay'ın hakkımızda, bizim itirazlarımıza dönük bizi haklı bulduğu bir süreçte yeniden İçişleri Bakanlığı'nın dosya, arşiv araştırması gibi bir sürü konuya dahil olduğu konulardan bir tanesi. Zaten soruşturmayı yürüten İçişleri Bakanlığı'ndan siparişle gönderilen kişilere bakarsanız nereden geldiğini, o iş için nasıl bu insanların motive edildiğini anlarsınız. Yargının herkese eşit ve adil şekilde uygulandığı bir ülke hayal ediyoruz. Suçumuz, kusurumuz varsa, görevimiz gereği ülkemizin, devletimizin her birimine hesap vermeye hazırız. Eksiğimiz varsa onu da gereği neyse, onun da cezasını çekmeye hazır oluruz. Ama uydurma kavramlar üzerinden, uydurma işler üzerinden arayışlar nafile. Milletin vicdanı onun cevabını verir günü geldiğinde, onun da en güzel yeri hep seçim olmuştur" ifadelerini kullandı.

MURAT ONGUN: SİYASETİ DİZAYN ETME DAVASIDIR

Öte yandan, İmamoğlu'na açılan yeni davanın ardından İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, "Bu dava, Danıştay kararına rağmen açılmış, siyaseti dizayn etme davasıdır. Yıllar sürecek bu davalarla, siyaset dizaynına milletimiz izin vermeyecektir" diyerek tepki gösterdi.

İmamoğlu\'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin dava 15 Haziran\'da görülecek
Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin dava 15 Haziran'da görülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • suna genç: 2014 te suç işlemiş yeni dava açılıyorsa vah ülke adaletim vah! Varsayalım adam vurgu yapmış e peki dava etmekte geciktirmekle vurguncuyu 8 sene daha vurgun için göz yummuş oluyorsun a benim akıllı adalet sistemim 6 11 Yanıtla
    Şbn Şbn: Daha çok ağlarsın içinize sindire sindire Kazandık Reissss 1 0
  • Fikri : Türkiye de, Mahkemelik olmayan kaldı mı..? 1 1 Yanıtla

Advertisement